NAKON ČETIRI KOLA

Planinić među najkorisnijim igračima Eurolige

27.10.2012 u 14:05

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Zoran Planinić, organizator igre ruskog Himkija, nalazi se uz bok nekadašnjih NBA igrača u redoslijedu Eurolige kada su u pitanju najkorisniji igrači

Nakon odrađenog kompletnog 3. kola Planinić je četvrti u redoslijedu najkorisnijih igrača s prosječnom valorizacijom od 21 indeksnog boda. Ispred njega su Jordan Farmar, zvijezda Efes Anadolua (26.67) i španjolski as iz madridskog Reala Rudy Fernandez (23.37), dvojica košarkaša koja su donedavno nosili dresove NBA klubova.

Ispred Planinića je još, na trećem mjestu, Grk Ioannis Bourousis, centar Armani Milana (27.00). Planinić četvrto mjesto dijeli sa srpskim košarkašem Nemanjom Bjelicom.

Svakako treba apostrofirati da je Zoran Planinić u ovom trenutku drugi asistent Eurolige s prosjekom od 7.33 uspješna dodavanja po utakmici. Ispred Planinića je jedino Jerel Blassingame iz Prokoma sa čak 9.33 asistencije po ogledu.

Spomenimo i da je hrvatski centar Mario Kasun, igrač Montepaschi Siene, trenutačno osmi skakač Eurolige s prosjekom 7.33 skoka po utakmici.