NOVI POČETAK

Problematični Eddy Curry potpisao za Dallas

26.10.2012 u 15:05

Bionic
Reading

Nekada velika nada Chicago Bullsa i jedan od najpotentnijih mladih NBA centara posljednjih je godina punio stupce žutog tiska i crne kronike, a u Dallasu je dobio novu šansu za povratak u vrh

Dallas Mavericksi, NBA prvaci iz 2011. godine, službeno su objavili potpisivanje Eddyja Curryja koji dolazi u klub kao slobodan igrač.

Curry igra na poziciji centra, a 2001. godine kao četvrtog picka prve runde drafta uzeo ga je Chicago. U Bullsima je igrao do 2005. godine, nakon čega je branio boje New Yorka i Miamija, a u predsezoni ove godine igrao je za San Antonio Spurse.

'Uzbuđeni smo zbog dovođenja Eddyja Curryja u Dallas. Radio je ekstremno naporno u predsezoni i dat će našoj centarskoj liniji potrebnu dubinu', komentirao je generalni menadžer Mavericksa Donnie Nelson.

Curry, 135 kg teški centar, u NBA karijeri je na prosjeku od 13 koševa i 5,2 skoka u ukupno 525 odigranih utakmica.

U trećoj sezoni u dresu Bullsa Curry je bio na prosjeku od 14,7 koševa i 6,2 skoka, da bi u sljedećoj sezoni prosjek koševa podigao na 16,1 koš.

Zbog problema sa srcem i odbijanja posebnog genetskog testa Bullsi ga se 2005. odriču.

Najbolju sezonu odigrao je u Knicksima 2007/08, kada je u 58 utakmica bio na prosjeku od 19,5 koševa i 7 skokova.

No nakon te sezone zbog privatnih problema i financijskog sloma potpuno je zanemario košarku i navodno je imao 40-ak kilograma viška, zbog čega je u sljedeće četiri sezone odigrao svega 24 od mogućih 328 utakmica.

Ovu priliku u Dallasu 29-godišnji Curry nikako ne smije propustiti, a toga je itekako svjestan, jer u slučaju dobrih igara smiješi mu se višemilijunski ugovor.