NBA PREDSEZONA

Granger napokon zaigrao za Indianu, Miami slavio

24.10.2012 u 09:52

Bionic
Reading

NBA klubovi zagrijavaju se za početak sezone kroz pripremne utakmice. Indiana je svladala Cleveland, dok su Bullsi svladali Oklahomu

Danny Granger, najbolji košarkaš Indiana Pacersa i ponajbolji šuter u NBA ligi, odigrao je u utorak prvu predsezonsku utakmicu ove jeseni.

Odigrao je 12 minuta u gostujućoj pobjedi (100:82) njegove momčadi kod Clevelanda, te ubacio devet poena. U domaćim je redovima prvi izbor pretprošlog drafta, Kyrie Irving, ubacio 20 poena.

Erik Spoelstra, trener aktualnih prvaka Miami Heata, u utorak je pri gostovanju u Charlottei odmarao Dwyanea Wadea. Njegova je momčad došla do pete pobjede u sedmom nastupu trijumfiravši 98:92. Chris Bosh ubacio je 21 poen uz sedam skokova, pet asistencija i dvije blokade. Bekovi Kemba Walker i Ramon Sessions bili su najbolji u domaćim redovima sa po 24 koša.

Bez najvećih zvijezda utakmicu su u Chicagu odigrali Bullsi i Oklahoma City Thunder. Domaći su slavili 94:89.
Za Bullse nije igrao Derrick Rose, a za goste Russell Westbrook niti Kevin Durant. Najbolji je za aktualne doprvake bio Serge Ibaka s 24 koša i osam skokova, dok je očajnu šutersku večer imao James Harden (13 koševa, 2-17 šut iz igre). Popravio ju je sa po sedam skokova i asistencija.

Kod Bullsa je Carlos Boozer ostvario učinak od 24 koša i 12 skokova, Luol Deng od 21 koša i pet skokova, a Joakim Noah od 15 koševa i deset skokova.

Bez ponovno ozlijeđenog Stephena Curryja i Andrewa Boguta, koji bi se treninzima napokon trebao vratiti, Golden State Warriorsi su u Oaklandu nadigrali Phoenix Sunse 107:92. Rookie Harrison Barnes bio je najbolji među pobjednicima sa 16 koševa i sedam skokova.

NBA predsezona
Charlotte Miami 92:98
Cleveland Indiana 82:100
Chicago Oklahoma City 94:89
Golden State Phoenix 107:92