Cedevitin Dom košarke

Emotivni Tedeschi ispunio san: Ova je dvorana namijenjena mladima!

24.10.2012 u 15:28

Bionic
Reading

U Paviljonu 2 Zagrebačkog velesajma u utorak navečer službeno je otvoren Dom košarke Cedevite u kojem će stasati mnogi budući košarkaši prve momčadi i buduće zvijezde hrvatske košarke

Za potrebe mlađih kategorija kluba te seniorske momčadi, dosad su uređena dva i pol košarkaška terena, fitnes centar, prostor za osvježenje i sauna, a u drugoj fazi u planu su novi radovi koji će, između ostalog, uključivati uređivanje još jednog većeg košarkaškog terena.

Na otvorenju se okupio impozantan broj respektabilnih gostiju, velikih imena hrvatske košarke, redom bivših reprezentativaca i bivših igrača velikih košarkaških klubova.

Povodom predstavljanja ujedno je odigrana utakmica između momčadi Atlantic grupe, neslužbenih dvostrukih veteranskih prvaka Hrvatske i momčadi nazvane Legende i prijatelji.

Za Legende i prijatelje igrao je niz sjajnih košarkaša. Između ostalih, tu su bili Vujčić, Giriček, Mulaomerović, Radulović, Tvrdić, Čutura, Plećaš, Arapović, Naglić, Krstić, Giergia, Vujčić... Vodio ih je veliki Hall of fame trener Mirko Novosel, a u dvorani su se van parketa našli Dino Rađa, Biserka Petrović, Ljerka Ćosić, Aco Petrović, Joke Vranković, Neven Spahija, Rašo Nesterovič, predsjednik HKS-a Danko Radić i drugi.

'Neće izgradnjom ove dvorane igrači preko noći uspjeti, za tako nešto potreban je mukotrpan rad. Kada sam bio mlad, znao sam trenirati i po 10 sati dnevno, a uz ovakve uvjete mladim košarkašima Cedevite svakako će biti lakše uspjeti', kazao je za tportl.hr Rađa koji je revijalnu utakmicu pratio u društvu svog bivšeg trenera Maljkovića

U utakmici su sa 59:46 pobijedile Legende i prijatelji, a po njezinom završetku predsjednik Atlantic grupe, Emil Tedeschi na sredini terena održao je govor:

'Ova je dvorana namijenjena mladima. Ovdje će vježbati, trenirati, učiti kako se postaje sportaš, ali i učiti kako se postaje pravi čovjek. Zahvalio bih svim ljudima koji su došli iz Zadra, Splita, Rijeke i Osijeka kako bi uveličali ovaj događaj. Košarka je jedan od naših najtrofejnijih sportova, po čemu smo poznati u svijetu. Ovdje imamo puno velikih košarkaša, a posebno bih zahvalio gospođama Ljerki Ćosić – supruzi velikana Kreše Ćosića - te Biserki Petrović, majici velikog Dražena Petrovića. Obojica su nas, nažalost, prerano ostavila', kazao je u emotivnom govoru čelni čovjek Atlantic grupe Tedeschi.

'Ne mogu svi koji će ovdje trenirati postati NBA igrači, ali svi mogu postati obrazovani i kvalitetni ljudi. Pogledajte Mihovila Nakića, Zorana Čuturu, Andru Knegu. To su ljudi koji su uz sport završili i fakultete i uspjeli u svim sferama života. Zahvalio bih  svima na velikom trudu, a posebno zahvaljujem Ini, koja je prepoznala ovaj projekt i dio svog profita vratila ljudima i budućim generacijama preko ovog objekta', dodao je Tedeschi.

Tedeschi se općenito zahvalio svim gostima na dolasku u Dom košarke Cedevita, a između ostalog i bivšem NBA prvaku, Slovencu Raši Nesteroviču

Dodajmo još kako je Atlantic grupa prostor od Zagrebačkog holdinga iznajmila na 10 godina, a po riječima Tedeschija, cijela investicija je vrijedna oko 10 milijuna kuna.

U svakom slučaju, 23. listopada 2012. zlatnim će slovima ostati upisan u povijest KK Cedevita jer toga je dana okrenuta nova stranica. Uvjete za treniranje kakve ima Cedevita, po riječima Maljkovića, nema mnogo klubova u Europi.

'Ovakve uvjete nema mnogo klubova u Europi, jedino možda TAU Ceramica (današnja Caja Laboral, op. a.) u kojoj sam radio ima ovako nešto. Ulaganje u mlade je najveća vrijednost i sve svoje ideje koje imam, ovdje ću prenijeti', kazao je Maljković