GOLF ZA VELIKE MOMKE

Yao Ming u mirovini uživa slično kao i Toni Kukoč

22.10.2012 u 16:30

Bionic
Reading

Kada je 229 cm visoki kineski centar Yao Ming u lipnju 2002. godine izabran kao prvi pick na NBA draftu mnogi su bili mišljenja kako neće uspjeti

No sjajni kineski centar meke ruke sve je razuvjerio već u prvoj sezoni u dresu Houston Rocketsa kada je proglašen za rookieja godine, a podatak kako je svake godine uvršten u All-Star momčad dovoljno govori. Danas bez njega NBA liga više nije ista i zaista bi sjajno bilo vidjeti rivalstvo Dwight Howard-Yao Ming

Iako je vrlo brzo postao jedan od najboljih NBA centara (prosjek u karijeri 19,0 koševa i 9,2 skoka) problemi s ozljedama su postali sve veći i nakon nekoliko operacija i dugih oporavaka Ming se 2011. godine odlučio umiroviti.

Njegovih 140 kilograma očito je bilo previše za kosti u stopalu pa se tako Ming u suzama oprostio od košarke i posvetio se uživanju u zarađenim milijuna (samo od košarke je zaradio oko 93 milijuna dolara!) i slobodnom vremenu s obitelji.

Nedavno su ga kamere uhvatile kako u kineskom gradu Haikou igra golf. Tamo je na rasporedu bio turnir poznatih Pro-Am i 229 cm visoki Ming se s posebnim produženim palicama za golf okušao u igri koju obožavaju mnoge bivše NBA zvijezde poput Tonija Kukoča, Michaela Jordana, Charlesa Barkleyja, Scottieja Pippena i drugih.