CLEVELAND U ŠOKU

Jamesovih 49 koševa nedovoljno za Orlando

21.05.2009 u 09:26

Bionic
Reading

Nakon najdominantnijeg ulaza u konferencijsko finale u povijesti NBA lige Cleveland je poražen. Iako je momčad LeBrona Jamesa na poluvremenu vodila sa 15 koševa razlike, Orlando je ostao strpljiv i slavio tricom 15 sekundi prije kraja

James je učinio sve što je bilo u njegovoj moći. U konačni rezultat 106:107 ugradio je 49 koševa (šut 20/30), uz šest skokova i osam dodavanja. Ipak, nije bilo dovoljno. Nakon što su u svakom dvoboju doigravanja dosad slavili barem sa 10 poena razlike, velikoj seriji Cavaliersa došao je kraj.

Nakon 11 minuta igre Cleveland je vodio sa 16 koševa razlike, nakon poluvremena bilo je 15 razlike. No Orlando je s dvije povezane trice dvije minute prije kraja treće četvrtine došao na minus dva i najavio dramu. Deset minuta prije kraja serijom od 7:0 prvi put u susretu su poveli (85:84), a odluka je došla u zadnjoj minuti. Pola minute prije kraja James je zabio koš i dodatno bacanje za 106:104, no Rashard Lewis zabio je tricu i donio Magicu veliku pobjedu.

Osim Jamesa, u Clevelandu je najupečatljiviji bio Mo Williams sa 17 koševa, no Orlando je imao veći broj raspoloženih igrača. Dwight Howard zabio je 30 koševa (70 posto šuta), uz 13 skokova, Lewis 22, a junak serije protiv Bostona Hidayet Turkoglu postigao je 15 koševa, uz čak 14 dodavanja.

'Ovo je velika pobjeda. Nismo se prestali boriti i vjerovali smo u sebe', rekao je Dwight Howard, koji je u uvodnim minutama susreta prilikom zakucavanja onesposobio semafor koji pokazuje trajanje napada.

LeBron James je rekao kako im je duga pauza (posljednji susret igrali su prije deset dana) možda poremetila dobar ritam i pronašao razlog poraza.

'Figuriramo kao najjača obrambena momčad lige, a Orlando nam je u drugom poluvremenu pogodio 59 posto šuta. To je neprihvatljivo, bilo bi čudno da smo danas dobili', rekao je nositelj MVP nagrade za uvodni dio sezone.

Tako je Cleveland doživio prvi poraz u doigravanju i u drugom susretu se suočava s imperativom pobjede. Noćas će drugi dvoboj finala Zapada odigrati Lakersi i Denver (momčad iz Los Angelesa vodi 1:0), dok će današnji suparnici svoj dvoboj na istoku nastaviti u noći s petka na subotu.