NBA PREDSEZONA

Portlandov rookie razbio LA Lakerse

11.10.2012 u 09:29

Bionic
Reading

Portland je kao gost slavio u LA-u s uvjerljivih 93:75, a za trijumf je najzaslužniji Damian Lillard, novak u momčadi Trail Blazersa, koji je protiv uglednog suparnika upisao prve NBA minute. Utakmicu je završio sa 14 poena, sedam asistencija i pet skokova

U noći sa srijede na četvrtak je odigrano šest novih utakmica NBA predsezone, a drugi poraz u isto toliko nastupa su upisali košarkaši Los Angeles Lakersa.

Portland je kao gost slavio u LA-u s uvjerljivih 93:75, a napomenimo da ovu utakmicu nije odigrao Kobe Bryant zbog lakših problema s ramenom. Dakako, u sastavu nije bilo niti potpuno oporavljenog Dwighta Howarda, velikog ovoljetnog pojačanja Lakersa. No, obojica su pri dolasku na klupu, prije početka utakmice, dobili ogroman pljesak navijača.

Takvo što je, pak, tijekom utakmice najviše zaslužio Damian Lillard, novak u momčadi Portlanda, koji je protiv uglednog suparnika upisao prve NBA minute. Utakmicu je završio sa 14 poena, sedam asistencija i pet skokova, te je bio najzaslužniji za slavlje Blazersa. Kod Lakersa izdvojimo Stevea Nasha sa 13 poena, te po četiri skoka i asistencije, dok je Pau Gasol iz igre gađao 3-12.

Houston je pobijedio aktualne doprvake, igrače Oklahoma Cityja, sa 107:105. Jeremy Lin se nije posebno istaknuo u dresu Rocketsa tijekom 20 minuta igre (tri poena i šest asista), ali jest novak Terrence Jones sa 20 poena i šest skokova. Na drugoj su strani kombinirano Westbrook i Durant ubacili 32 poena (19+13).

Bez Ginobilija, Duncana i Parkera je San Antonio bio bolji od Atlante 101:99, dok je Minnesota lako svladala Indianu 84-70. Lijepo je opet vidjeti Brandona Roya, nekada vođu Portlanda, na parketu. Za Minnesotu je ovaj odlični igrač ubacio 13 poena.