NBA DOIGRAVANJE

Bryant donio prednost LA Lakersima

20.05.2009 u 08:56

Bionic
Reading

Košarkaši Los Angeles Lakersa stigli su do prednosti nad Denver Nuggetsima u finalnoj seriji Zapadne konferencije. Svakako najzaslužniji za pobjedu 105:103 Lakersa je Kobe Bryant koji je zabio posljednjih šest koševa, a sve bez promašaja, s crte slobodnih bacanja

Kobe Bryant bio je junak prve pobjede LA Lakersa nad Denver Nuggetsima 105:103 u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije. Bryant je ubacio 40 koševa, (uz šest skokova i četiri asistencije), a što je još važnije u zadnjih 30 sekundi zabio je svih šest slobodnih bacanja.

Bryant je raspoloženog suigrača imao u Španjolcu Pau Gasolu, koji je zabio 13 koševa, ali imao i 14 skokova. Kod gostiju, koji su posljednje vodstvo imali minutu i 38 sekundi prije kraja (99:97), najefikasniji je bio Carmelo Anthony s ubačenih 38 koševa (šut iz igre 14-20) te osam skokova i Chauncey Billups 18 koševa uz osam asistencija.

'Bili smo u zaostatku gotovo cijelu utakmicu i zato mi je ova pobjeda draža. Morali smo dati sve od sebe, srećom imao sam dovoljno snage za završnicu', kazao je Bryant.

Denver je izgubio i 11. utakmicu u nizu u doigravanju protiv Lakersa, no nikad nisu bili bliži pobjedi.

'Oni su velika momčad koja je gubila cijelu utakmicu i u završnici imala više hrabrosti i sreće. Zato su Lakersi veliki, a mi još nismo. U košarci nema moralnih pobjednika, a da ima, mi bi vodili 1:0', izrekao je trener Nuggetsa George Karl.

Druga utakmica igra se u četvrtak također u Los Angelesu.