TEK PUSTA ŽELJA

Iverson će igrati za Haifu? Ne, ipak neće

05.10.2012 u 20:38

Bionic
Reading

Nekad ponajbolji košarkaš svijeta i ikona Philadelphia 76ersa Allen Iverson ipak neće postati članom Maccabija iz Haife, iako je ranije procurila vijest kako bi 37-godišnji bivši All Star igrač trebao potpisati za izraelski klub

Javna je tajna kako i u 37. godini Allen Iverson pokušava naći klub u kojem bi produžio svoju košarkašku karijeru. Čovjek koji je 11 puta bio izabran u All Star momčad te četiri puta bio najboljim strijelcem lige očajnički pokušava pronaći novi angažman. Svoju posljednju utakmicu u NBA ligi Iverson je zaigrao u sezoni 2009/2010, da bi nakon toga otišao u Bešiktaš gdje se nije proslavio.

Prošla je godina dana, a Iverson nije pronašao klub, iako se nudio nekim NBA klubovima. U petak je na iznenađenje mnogih iz Izraela lansirana vijest kako bi Iverson trebao odigrati dvije utakmice u dresu Maccabija iz Haife, i to na američkoj turneji izraleskog kluba protiv Dallasa i Minnesote, a ukoliko bi zadovoljio izraelske poslodavce, potpisao bi dugoročniji ugovor.

No ubrzo je uslijedio demanti cijele priče.

'Naravno da ljudi svašta pišu i sigurno da bi ga neki voljeli vidjeti u Haifi, no ja se s Allenom nisam čuo godinama i sigurno ne dolazi', kazao je trener Maccabija iz Haife Brad Greendberg, čovjek koji odlično poznaje Iversona jer je prije preuzimanja Maccabija bio generalni direktor Philadelphia 76ersa.