NEUGODAN PORAZ

Cibona na startu ABA lige poražena od MZT-a

29.09.2012 u 22:33

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone upisali su poraz od debitanta u regionalnoj ABA ligi u sklopu 1. kola. U Domu Dražena Petrovića slavio je skopski MZT Aerodrom rezultatom 77-72

Nakon prvih 10 minuta izgledalo je kao da bi momčad Veljka Mršića trebala bez većih problema odraditi ovu utakmicu i upisati pobjedu, međutim sve se promijenilo u drugoj četvrtini koju su Makedonci dobili s uvjerljivih 26-11.

Ni u trećoj četvrtini Cibona nije se uspjela vratiti iz rezultatskog minusa, a 'počela' je igrati tek kod 68-54 sredinom posljednje dionice. Sjajnom je serijom 15-3 zagrebačka momčad stigla na svega -2, ali su nakon toga slobodna bacanja bila kobna po Mršićevu momčad.

Makedonci su bez većih problema održali tijesno vodstvo do samog kraja susreta precizno izvodeći slobodna bacanja.

Cade Davis bio je Cibonin 'krvnik' sa 21 poenom, a njemu se s 13 priključio Gjorji Čekovski. Kod 'vukova' je najoštriji bio Tomislav Zubčić sa 17 poena, a Justin Hamilton pridodao je 16 uz osam skokova.

'Nismo očekivali da ćemo dobiti Cibonu, a vidjelo se da nije bilo glatko. Zaustavili smo njihovu tranziciju i nismo puno griješili. Imali smo puno otvorenih šutova i želja mi je da ovako šutiramo cijelu sezonu', kazao je nakon utakmice Todor Gečevski, nekadašnji igrač Zadra, danas u 'svom' MZT-u, dok je makedonski trener Aleksandar Todorov dodao:

'Jako sam sretan zbog prve povijesne pobjede. Kao dječak sam navijao za Cibonu i nisam ni sanjao da ću 20 godina kasnije doći ovdje kao trener. Zaustavili smo Ciboninu tranzicijsku igru i sveli sve na igru 5 na 5. Mislim da ovo nije pravo lice Cibone, to je momčad za visok plasman u ABA ligi. Nama je želja ove sezone da ne budemo posljednji i da ne ispadnemo iz lige.'

Veljko Mršić nije imao razloga za osmijeh. Na novinarskoj konferenciji priznao je zasluženost pobjede makedonskih gostiju:

'MZT je zaslužio pobjedu jer su u kontinuitetu odigrali dobro, a pogodili su i puno šutova izvana. U završnici utakmice imali smo priliku da se vratimo, ali smo promašili šutova za dva i tri. Očito je pritisak prve domaće službene utakmice učinio svoje. Na to smo upozoravali, ali... Ovakve se utakmice, kada momčad još nije u natjecateljskoj formi, dobivaju obranom.'