PARTIZAN TEŠKO

Sjajni Zadar izgorio u ludilu Pionira

28.09.2012 u 21:52

Bionic
Reading

Košarkaši Zadra su u prvom kolu regionalne ABA lige poraženi u Beogradu od Partizana sa 81:74, ali igrači trenera Ante Nazora pokazali su srce, karakter i znanje, no jednostavno nisu navikli na atmosferu kakva vlada u legendarnoj dvorani Pionir

Zadar je vodio punih 36 minuta, ali Partizan je uporno puhao za vrat i dočekao svoju priliku. Domaćine je opterećivao očajan šut za tricu u tom razdoblju, ali iza sebe su imali 5.000 bučnih navijača i povratnika na klupu Duška Vujoševića koji je isključenjem inicirao vulkan emocija u kojemu se Zadar utopio. Vujošević je umalo udario suca, ali zaustavio se na 'poljupcu' čelom u čelo.

Zbilo se to pred kraj treće četvrtine kada je Zadar podigao svoju prednost na najveću razliku od deset koševa (53:43), no tada su prema klupi Zadra poletjeli predmeti i gosti su morali uzmaknuti prema svlačionici.

Da su insistirali, mogli su tamo i ostati i vjerojatno dobiti bodove za zelenim stolom, ali sportski su se vratili u grotlo Pionira i nastavili igrati.

Držali su vodstvo do sredine zadnje dionice, ali tada je proradila uspavana Partizanova trica, a večeras vrlo dobri centar Kaštropil je dobio isključujuću osobnu i u reketu Zadra ostao je 'propuh' koji je Partizan rutinski koristio i došao do prve pobjede.

Standardno ujednačeni Partizan do pobjede su predvodili Thomas, Musli i Anđušić sa po 12 koševa, dok je Zadar igrao na krilima novog Amerikanca Romea Travisa koji je upisao 18 koševa i devet skokova. Kaštropil je zabio osam (bez promašaja), uz šest skokova, a Ramljak devet uz šest asistencija.

Zadar iz ovoga poraza može izvući puno pouka, a naplati se mogu nadati već u utorak kada u (vjerojatno puni) Višnjik dolazi ove sezone snažna Crvena zvezda.

U drugom dvoboju uvodnog dana Široki je na svom parketu iznenađujuće poražen od Igokee rezultatom 69:63