REGIONALNA LIGA

Lupice pale u produžetku protiv Partizana

26.09.2012 u 21:08

Bionic
Reading

Košarkašice Novog Zagreba poražene su nakon produžetka od Partizana u prvom kolu regionalne MZRKL Adriatica lige 93:90 (85:85)

Krenula je nova regionalna košarkaška liga MZRKL Adriatica liga koju s oformili sami klubovi. U premijeri lige lani nije bilo naših klubova, ali ove godine se u ligu vratio Novi Zagreb. Već u prvom kolu 'lupice' su u svojoj dvorani u Trnskom dočekale beogradski Partizan koji je lani osvojio regionalnu ligu trijumfiravši u finalu u Zenici protiv domaćina Čelika.

Nakon što su u predsezoni pokazale dobre igre, pa je tako nedavno pao i prvak Mađarske Gyor, 'lupice' su regionalnu ligu otvorile porazom, i to tek nakon produžetka 93:90. Prva četvrtina pripala je gošćama iz Beograda 26:22, da bi u drugoj i trećoj četvrtini igračice Novog Zagreba Predvođene Williams i Mazić uspjele preokrenuti rezultat te su u posljednju četvrtinu ušle s prednošću od šest koševa razlike.

Košarkašice Partizana uspjele su u posljednjih deset minuta doći do izjednačenja te je regularni dio završio 85:85. Nažalost u dodatnom vremenu gošće iz Beograda su zadržale koncentraciju i na kraju u dramatičnoj završnici slavile s konačnih 93:90.

Williams sa 36 poena i sedam skokova bila je najefikasnija u redovima Novog Zagreba, odlična je bila i Mazić sa 22 poena i 14 skokova. Kod gošći su se istakle Jovanović 21 poenom te Dabović sa 18 poena.