ČEKA SE DOGOVOR

Dario Šarić se priključio treninzima Splita

17.09.2012 u 19:15

Bionic
Reading

Košarkaški dragulj Dario Šarić priključio se treninzima Splita čiji bi dres trebao nositi u sljedećoj sezoni. Šarić je dobio dozvolu svog novog kluba, španjolskog Bilbaa, no prepreka je još uvijek njegov bivši klub Zagreb, koji stopira transfer

Najdarovitiji mladi igrač na svijetu Dario Šarić priključio se treninzima Splita. Šarić je stigao na Gripe, no veliko je pitanje hoće li u sljedećoj sezoni zaigrati u žutom dresu, zbog toga jer još uvijek nije ishodio ispisnicu svog nekadašnjeg kluba, Zagreba. Iako je Šarić ovoga ljeta potpisao predugovor sa španjolskim Bilbaom, Zagreb polaže pravo na njega i cijeli je slučaj prijavio FIBA-i.

Dok se spor ne razriješi, što bi moglo potrajati, Šarić će trenirati na Gripama i čekati rasplet događanja na relaciji Zagreb – Bilbao – Split. Cijeli je problem nastao zbog toga što Šarić nije pristao produžiti ugovor sa Zagrebom, koji su, u ime njega kao tada maloljetnog igrača, potpisali njegovi roditelji.

Šarić je bio odlučan da ode iz Zagreba, koji mu nije dao priliku da se razvija, izabrao je Bilbao, no uz uvjet da još jednu sezonu provede na posudbi u nekom hrvatskom klubu. Cibona i Cedevita nisu bili zainteresirani, Split jest i Šarić je stigao na Gripe.