HUMANITARNA UTAKMICA

Mala Stephanie dirnula Višnjik do suza

15.09.2012 u 11:00

Bionic
Reading

U akciju prikupljanja pomoći petogodišnjoj djevojčici Stephanie Milda, kojoj je početkom ove godine postavljena dijagnoza teške bolesti mozga, Arnold-Chiarijeve malformacije i koja mora na hitnu operaciju u Chicago, priključili su se igrači Zadra i tuzlanske Slobode Dita

Malenoj Zadranki pripala je čast podbacivanja lopte na početku susreta. Osmijeh oboljele djevojčice, roditeljske suze, dugotrajan pljesak publike pun razumijevanja, ljubavi i poštovanja ostavile su snažne impresije na sve prisutne.

Unatoč skromnijem odazivu Zadrana od očekivanog, okupilo se oko 1.500 gledatelja, ova je humanitarna utakmica polučila odličan uspjeh. Fotografije malene Stephanie velikom su se brzinom proširile internetom i dale snažan impuls za nove akcije i donacije.

Što reći o utakmici koja je ostala u drugom planu. Zadar je slavio s uvjerljivih 90-53, no nije oduševio igrom. Posebice je neraspoložen bio razigravač Gary Ervin koji se nije uspio upisati u strijelce i čiju je razinu igre trener Ante Nazor već kritizirao. U drugoj četvrtini Zadrani su postavili zonsku obranu, napravili seriju 15-0 i stigli do 34-19.

Sloboda je do poluvremena uspjela smanjiti zaostatak na 38-30, no po povratku iz svlačionica Zadar je preuzeo konce igre u svoje ruke i do kraja utakmice konstantno podizao prednost. Romeo Travis i Ante Delaš bili su najefikasniji igrači Zadra s po 14 koševa, Goran Vrbanc ih je postigao 13, a Bariša Krasić, Ivan Batur i Jozo Brkić po 10.