NOVI HRVAT U ACB LIGI

Rudež: Uzbuđen sam i sretan zbog nove prilike!

14.09.2012 u 13:18

Bionic
Reading

Nakon vrlo dobre sezone u zagrebačkoj Ciboni te osvajanja titule prvaka krilni igrač Damjan Rudež treći put u karijeri odlučio je otići u inozemstvo

Prvi put je otišao u inozemstvo kao 18-godišnjak, kada ga je Zrinjevac prodao u belgijski Oostende, no u dvije sezone nije se previše naigrao i povratak u Hrvatsku ('žao mi je što nisam otišao nakon prve sezone'), točnije u KK Split koji je tada vodio Veljko Mršić, bio je najbolji mogući potez.

Drugi odlazak u inozemstvo uslijedio je nakon što je prihvatio ponudu ljubljanske Olimpije, no ta epizoda imala je previše uspona i padova pa je 26-godišnji Rudež želi što prije zaboraviti. Na svoj treći odlazak u inozemstvo krenuo je sredinom rujna, a ovaj put odredište mu je španjolska Zaragoza.

'Nakon sjajne sezone, kako za klub, tako i za mene, dobio sam priliku zaigrati u ACB ligi koja je uvjerljivo najjača u Europi. Moram priznati da sam uzbuđen i sretan zbog nove prilike', na početku razgovora kazao nam je Rudež.

'Drugi dio prošle sezone smo pod vodstvom Jasmina Repeše odigrali bez greške i zaista je bilo veličanstveno u finalu protiv Cedevite. Uživao sam u svakoj utakmici. Meni, kao zagrebačkom dečku, to je bilo nešto neopisivo.'

Zaragoza, kojoj se priključio u drugoj polovici priprema, od njega puno očekuje ove sezone.

'Koristit će me na pozicijama tri i četiri i moram priznati da sam uzbuđen. Jedva čekam zaigrati za novu momčad. Nakon dvije sezone u Cedeviti te jedne u Ciboni spreman sam za nove izazove. U svojoj karijeri idem korak po korak i ovo je bio logičan put', dodao je 206 cm visoki Rudež, iza kojeg je radno ljeto u reprezentaciji koja je igrala kvalifikacije za Eurobasket.

'Uvijek mi je gušt igrati za reprezentaciju, ali nezgodno sam ozlijedio lijevo rame već u drugoj utakmici na gostovanju kod Ukrajine, tako da sam većinom bio na rehabilitaciji, a imao sam vremena i trenirati stvari koje nisu smetale ozlijeđenom ramenu. Cijelo sam vrijeme bio u reprezentaciji i uživao sam. Pogotovo kada je umjesto mene u momčad uskočio 18-godišnji Dario Šarić.'

O Šariću, kao i većina suigrača, ima samo riječi hvale: 'Šarić je čudesan igrač o kojem ne treba trošiti riječi. Iskreno, za sve nas on je ugodno iznenađenje i nakon ovih nekoliko utakmica jasno je da je ispred njega sjajna karijera', završio je Rudež.