POGLEDAJTE!

Brojne su se NBA legende poklonile Milleru i Wilkesu

12.09.2012 u 20:07

Bionic
Reading

Prekrasna tradicija primanja košarkaških legendi u Kuću slavnih nastavljena je i ove godine, a među velikanima sada se nalaze i Reggie Miller te Jamal Wilkes

Iako je još za igračkih dana Reggie Miller stekao status legende, od prošlog tjedna ima i službenu poziciju u NBA Kući slavnih u Springfieldu. Miller je rođen 1965. godine, a od 1987, kada je stupio na NBA parkete, pa sve do umirovljenja 2005. nosio je dres samo Indiana Pacersa, zbog čega su mu i Pacersi dodijelili mjestu među 'svecima' kluba, a njegov dres s brojem 31 je umirovljen.

Miller u karijeri nije osvojio nijedan NBA naslov, čak je puta bio na All-Staru, a s američkom reprezentacijom uzeo je olimpijsko zlato u Atlanti 1996. godine te naslov svjetskog prvaka 1994. u Kanadi.

Zanimljivo je da je i njegova sestra Cheryl također već u Kući slavnih.

Drugi među slavljenicima koje su 7. rujna uvrstili među velikane je i Jamal Wilkes, rođen 1953. godine, koji je u karijeri igrao za Golden State Warriorse, Los Angeles Lakerse i Los Angeles Clipperse. Wilkes je u karijeri uzeo četiri NBA prstena, tri je puta igrao na All-Staru, a 1975. izabran je i za 'rookieja' godine.