ČAST VELIKANIMA

Reggie Miller i Don Nelson primljeni u Kuću slavnih

08.09.2012 u 10:07

Bionic
Reading

Miller je tijekom cijele svoje 17-godišnje karijere branio boje Indiana Pacersa i okončao je s postignutih 25.279 koševa i 1505 ukradenih lopti, Nelson je bivši trener Milwaukeeja, New Yorka, Dallasa i Golden Statea i samo jedan od dvojice koji je imenovan najboljim NBA trenerom tri puta

Jedan od najboljih šutera NBA lige svih vremena Reggie Miller (47) i jedan od najboljih košarkaških trenera Don Nelson (72) primljeni su u petak navečer na svečanoj ceremoniji u Kuću slavnih u Springfieldu.

Osim njih ova je čast ukazana i Jamaalu Wilkesu, Katrini McClain, Hanku Nicholsu i Lidiji Aleksejevoj.

Miller je tijekom cijele svoje 17-godišnje karijere branio boje Indiana Pacersa i okončao je s postignutih 25.279 koševa i 1505 ukradenih lopti. Drugi je po ukupnom broju pogođenih trica (2560), od čega njih 320 otpada na doigravanje, što je rekord koji je do danas neoboren.

Nelson je bivši trener Milwaukeeja, New Yorka, Dallasa i Golden Statea i samo jedan od dvojice koji je imenovan najboljim NBA trenerom tri puta. Vlasnik je najvećeg broja pobjeda (1335) u povijesti lige nakon što je prethodno kao igrač naslov NBA prvaka osvojio pet puta.