FINALISTI NA TANKOM LEDU

Orlando i Houston izborili majstorice

15.05.2009 u 09:43

Bionic
Reading

Ni nakon šest odigranih utakmica lanjski finalisti NBA lige nisu uspjeli izboriti finala svojih konferencija. Orlando i Houston uvjerljivim su pobjedama izborili majstorice na gostujućim terenima

Orlando je u posljednje dvije minute uspio slomiti otpor aktualnih prvaka Boston Celticsa i izboriti sedmu utakmicu. Nitko se tijekom čitavog susreta nije uspio odvojiti na veliku razliku, a posljednje izjednačenje donio je Rajon Rondo 3,46 minuta prije kraja. Do kraja susreta Orlando više nije primio niti koš, a serijom 8:0 izborili su veliko slavlje.

Ponovno je dominantan bio centar domaćih Dwight Howard sa 23 koša i 22 skoka (10 u napadu), a Rashard Lewis dodao je 20. Rondo je predvodio strijelce Bostona sa 19, pratili su ga Pierce sa 17 i Perkins sa 15 koševa.

Iako su igrali bez ozlijeđenog Yao Minga, košarkaši Houstona opet su svladali Lakerse. Nedostatak kineskog diva sjajnom partijom nadoknadio je Argentinac Scola sa 24 koša, dok je bek Aaron Brooks ubacio 26 koševa uz vrlo dobar šut (8/13, slobodna bacanja 7/7).

Iako je Bryant (32 koša) odigrao vrlo solidnu utakmicu, a Pau Gasol (14 koševa i 11 skokova) odradio posao, Lakersi su već na poluvremenu gubili sa 16 razlike i do kraja susreta nisu se uspjeli oporaviti.

Obje odlučujuće utakmice igraju se u nedjelju, domaćini će biti Celticsi i Lakersi.

REZULTATI:

Orlando Magic – Boston Celtics 83:75 (3:3)
Houston Rockets – Los Angeles Lakers 95:80 (3:3)