tportal.hr

Zagreb
+11
Osijek
+10
Pula
+9
Rijeka
-
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+11

PRIJEDLOG BEZ PODRŠKE

Stojko Vranković odlazi jer ga se ignorira

Stojko Vranković se neće kandidirati za novi mandat predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca, iako ga je Upravni odbor te Udruge prije nekoliko dana predložio za predsjednika u razdoblju od 2009-2013.

Datum objave:
14.5.2009 16:56

Zadnja izmjena:
14.5.2009 17:01

'Nakon nekoliko dana razmišljanja odlučio sam odbiti kandidaturu i to iz dva razloga. Prvi je neusvajanje Zakona o doživotnim državnim naknadama za nositelje olimpijskih odličja, a drugi je zapravo medijski tretman te naše inicijative, koji je posve nezasluženo u medijima predstavljena kao inicijativa za sportske mirovine. U prvi plan je u medijima došla nekolicina naših vrhunskih sportaša koji su osigurali svoju egzistenciju, a ne i velika većina koja tijekom godina bavljenja vrhunskim sportom nisu to uspjeli i među kojima je puno onih kojima bi te naknade itekako značile,' kazao je Vranković, istaknuvši kako se radi o 170-180 nositelja olimpijskih odličja i odličja sa svjetskih prvenstva u olimpijskim sportovima, te paraolimpijaca.

Vranković je dodao kako doživotne državne naknade za vrhunske sportaše u raznim oblicima ima veliki broj zemalja, među kojima su Srbija, Mađarska i Crna Gora, te je svojem nasljedniku na funkciji predsjednika Hrvatskog kluba olimpijaca zaželio sreću u onome što on za svojeg mandata nije uspio.

Vranković je predsjednik Kluba od njegova utemeljenja 2005., a među brojnim, uglavnom humanitarnim akcijama Kluba, istaknuo je nedavnu akciju za pomoć tragično nastradaloj stolnotenisačici Sandri Paović. Hrvatski klub olimpijaca suosnivač je i Zaklade hrvatskih sportaša, a novog predsjednika će izabrati na Skupštini krajem lipnja.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr