ŠPANJOLCI GA ŽELE

'Slavonski toranj' Krolo seli u ACB ligu

24.08.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Ivan Krolo, centar visok 217 cm, po čemu je trenutačno uz Šundova i Bagarića jedan od najviših hrvatskih košarkaša, vrlo je blizu odlaska u španjolsku ACB ligu

Ovaj bivši kadet i junior Cibone iza sebe ima vrlo uspješnu inozemnu karijeru u Francuskoj (s Le Mansom je osvojio prvenstvo i kup) te u Grčkoj, a s obzirom da je u travnju napunio 29 godina, mnogi košarkaški stručnjaci su mišljenja kako su pred njim najbolje sezone.

Stoga ne čudi interes nekih španjolskih klubova za ovog centra mekane ruke koji je u bilježnice NBA i europskih skauta ušao kada je kao član juniorske reprezentacije Hrvatske osvojio srebro 2000. godine u legendarnom finalu protiv Francuske (Parker, Diaw, Turiaf, Pietrus…).

I povratak u Hrvatsku – gdje je osim u Ciboni igrao u Osijeku, Dubravi i Dardi - bio je jedna od opcija, ali financijski je ipak isplativije da Krolo još koju sezonu odigra u inozemstvu.

Prošle je sezone u grčkom Apollonu Krolo imao učinak od 12 koševa i 8 skokova po utakmici za prosječnih 23 minute na parketu, stoga ne čudi interes poznatijih europskih ekipa za ovog slavonskog igrača od 217 cm.

Tko zna, možda se i neke hrvatske momčadi koje trebaju ovakvog centra na rosteru predomisle u posljednji tren i uvjere ga kako je bolje da im se pridruži.