OŠTRI TANJEVIĆ

'Treneri u NBA ligi su glupi i ne razumiju ništa!'

21.08.2012 u 12:11

Bionic
Reading

Izbornik košarkaške reprezentacije Turske, Bogdan Tanjević, bio je vrlo kritičan prema trenerima u NBA ligi u svom intervjuu uoči kvalifikacijske utakmice za Eurobasket 2013. godine protiv Italije

Krilni-centar Enes Kanter, član NBA kluba Utah Jazz, odbio je pripomoći reprezentaciji Turske što je jako razljutilo Tanjevića, koji je potom otvorio dušu Gazzetti dello Sport.

'Što ne valja s turskom reprezentacijom? Roster je uglavnom isti kao i prethodnih godina, osim što su tu još i neki klinci 1990.-1992. godišta. Kanter? On je veliki talent (20 godina) i definitivno će nam nedostajati. Odlučio je ne odazvati se, ali iskreno mislim da on više treba nas nego mi njega. Nije trenirao s nama posljednje tri godine i smatram da to nije u redu', rekao je Tanjević, pa krenuo 'šamarati' NBA.

'Amerika je pravo mjesto za Kantera. Mjesto gdje uopće ne treba koristiti mozak. Prvo zbog trenera koji apsolutno ništa ne razumiju. U NBA ligi postoje tri do četiri trenera koji vrijede i koje se pamti. Svi su ostali glupi, uključujući Tyronea Corbina (trener Utah). Za njega ne želim ni čuti, a kamoli ga nazvati. Htio sam mu pomoći i pokazati njegovim igračima neke stvari s kojima bi postali bolja momčad, ali sada više ne želim. Ne mogu raditi s onima koji ne razumiju ništa. Kanter također. Zaboravio je igrati košarku otkako je otišao u NBA ligu. On je centar, ali je najbolji šuter turske reprezentacije. U Jazzu to ne shvaćaju i guraju ga samo pod koš. Budale', zaključio je Tanjević.