STRADALO KOLJENO

Kinez Jialian Yi izgubljen za cijelu sezonu?

16.08.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Kineski košarkaš Jianlian Yi, upitne starosne dobi, možda je izgubljen za cijelu nadolazeću NBA ili europsku sezonu, nakon što je pregled koljena potvrdio težu ozljedu ligamenata

Yi je na netom završenim Olimpijskim igrama u Londonu igrao sjajno u dresu kineske reprezentacije. Koliko je dobar bio govori i činjenica da se nekoliko NBA klubova zainteresiralo za njegove usluge, s obzirom da je po završetku prošle sezone, s Dallasom, postao slobodan igrač.

No, sav interes klubova ohladila je vijest iz Kine gdje je Yi podvrgnut dodatnim pretragama kako bi saznao ozbiljnost svoje ozljede koljena. Vijesti su, nažalost po njega, vrlo loše. Naime, riječ je o puknuću križnih ligamenata, što znači da cijela sezona dolazi pod znak pitanja.

Yi je koljeno ozlijedio na olimpijskom turniru, u utakmici protiv Australije.

Spomenimo za kraj da se oko godine rođenja kineskog košarkaša vodi velika kontroverza već nekoliko godina u NBA ligi. S obzirom da je normalno u Kini da mladim sportašima mijenjaju godinu rođenja (kako bi dulje nastupali za reprezentaciju), nitko se iz Kineskog saveza ne uzbuđuje na pitanja o starosti Yia.

Posljednja ponuđena informacija jest da je Yi 24-godišnjak. Kao takav, tada 18-godišnjak, 2007. godine biran je NBA-ovu draftu kao vrlo visoki, šesti izbor prve runde, i to od Milwaukee Bucksa.