Četvrti uzastopni poraz

Ljutiti Repeša isključen u 13. minuti, NBA Bogdanović!

09.08.2012 u 14:40

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena je u Trstu od Italije 78:70, no najbolja vijest uoči početka kvalifikacija za Eurobasket svakako je povratak u momčad raspucanog Bojana Bogdanovića

Nakon što je 23-godišnji Bogdanović zbog suspenzije (noćni izlazak u Osijeku) propustio Adecco kup u Ljubljani – gdje je Hrvatska upisala tri poraza (Srbija, Slovenija i BiH) – u velikom stilu se vratio na parkete.

Nije započeo utakmicu u startnoj petorci, no kada je ušao u igru ubacio je na brzinu 17 koševa uz svega jedan promašaj. Način na koji je igrao podsjetio je na NBA zvijezde koje čine razliku na terenu i zaista je teško zamisliti momčad bez njega…

Pri jednom polaganju Bogdanovića suci nisu ništa svirali iako je kontakt bio više nego očit i izbornik Hrvatske Repeša je protestirao kod sudaca. Odmah je dobio tehničku pogrešku, ali je i dalje bio uporan, no sudac je brzopotezno potegnuo još jednu tehničku pogrešku (isključujuću!), što znači da je Repeša početkom druge četvrtine, točnije u 13. minuti, morao preseliti na tribinu.

Njegov zamjenik Ivan Sunara sjajno je vodio ostatak utakmice, u trećoj četvrtini Hrvatska je povela s dva koša razlike, no pad koncentracije i nekoliko olako izgubljenih lopti napravili su svoje.

U završnici utakmice Hrvatska je ostala zbog pet osobnih pogrešaka bez Bogdanovića (ubacio je 31 koš) i u posljednje četiri minute bez njega hrvatski košarkaši nisu mogli do pobjede.

Uz Bogdanovića niti jedan hrvatski košarkaš nije ubacio više od osam poena (po osam su ubacili Žorić i Markota), dok je kod Talijana najbolji bio Viggiano (12).

Treba reći kako se na ovoj utakmici odmarao playmaker Roko Leni Ukić koji je utakmicu, isto kao i talijanski kolega Danilo Gallinari, gledao s klupe.

U četvrtak u 20 sati slijedi uzvrat u Poreču.

Obzirom da Hrvatskoj 18. kolovoza počinju kvalifikacije za Eurobasket, domaćom utakmicom protiv Cipra, čak je i razumljiva nervoza Repeše koji svakim svojim potezom i novim treningom pokušava iz ove mlade momčadi izvući maksimum.

Protivnici kao što su Cipar, Austrija, Mađarska i Ukrajina ne bi smjeli stvoriti probleme Hrvatskoj, ali četiri poraza u nizu svakako pozivaju na oprez da je pred ovom mladom momčadi još jako puno posla.