APSOLUTNA DOMINACIJA

Cleveland mete, Nowitzki spasio Maverickse

12.05.2009 u 09:41

Bionic
Reading

Nakon Detroita, košarkaši Clevelanda lako su apsolvirali i problem zvan Atlanta. U finale Istočne konferencije plasirali su se bez poraza. Denver je imao veliku priliku osigurati finale na Zapadu, no plavokosi Nijemac iz Dallasa unio je natruhu neizvjesnosti u tu seriju

Osma pobjeda, svaki put s dvoznamenkastom razlikom, i Cleveland je uz nezapamćenu dominaciju promarširao do finala Istočne konferencije NBA lige. Standardno dobar bio je najbolji igrač svijeta LeBron James, koji je uz 27 koševa upisao i po osam skokova i asistencija. Ukupan prosjek u doigravanju mu je iznad 33 koša po susretu. Pratio ga je Delonte West sa 21 košem.

Atlanta je prvu dionicu riješila sa sedam koševa prednosti, no već do velikog odmora našli su se u zaostatku i po uhodanom scenariju morali priznati novi poraz. Najbolji u njihovim redovima bili su Josh Smith sa 26 i Joe Johnson sa 21 košem.

Puno uzbudljivije bilo je u Dallasu, gdje je domaćim Mavericksima prijetila 'metla' od strane Denvera. Gosti su u susret ušli s prednošću od 3:0, a nakon 11 minuta vodili su 49:35. Ražanj je bio spreman, no Dirk Nowitzki i društvo uspjeli su umaći. Već do poluvremena vratili su se u egal i nagovijestili neizvjesnu završnicu. Nakon mnoštva izjednačenja domaćini su minutu prije kraja košem Nowitzkog prvi put prešli u vodstvo i sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja zadržali kapital.

Nowitzki je 19 od svoja 44 koša (uz 13 skokova) zabio u posljednjoj četvrtini, dok je za nijansu slabiji bio najbolji igrač Denvera Carmelo Anthony, koji je ubacio 41 koš i skočio 11 puta. Denver će na svom parketu imati prvu od tri prilike za ulazak u finale Zapada.

REZULTATI:

Dallas Mavericks - Denver Nuggets 119:117 (1:3)
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 74:84 (0:4)