Najveća nada HR košarke

Dario Šarić preko Španjolske ipak dolazi u Cibonu!

31.07.2012 u 11:40

Bionic
Reading

Dario Šarić, najveća nada hrvatske košarke, na korak je do prelaska u Bilbao, iz kojeg će vjerojatno na posudbu u Cibonu

Španjolski portal Solobasket.com tvrdi kako je s 'hrvatskim biserom sve dogovoreno' te kako je preostalo još da stavi potpis na četverogodišnji ugovor. Čeka se samo da se završi arbitražni postupak pri Fibi između Šarića i KK Zagreba koji za njega traži odštetu od milijun eura.

Iz krugova bliskih obitelji Šarić doznali smo kako samo čekaju da se konačno u Fibi riješi arbitražni spor KK Zagreb i 18-godišnjeg Šarića, a nakon toga za očekivati je kako će 206 cm visoki košarkaš do 2016. godine potpisati ugovor s Bilbaom odakle će vjerojatno odmah na posudbu.

Želja obitelji Šarić je zagrebačka Cibona koju će kao nasljednik Jasmina Repeše u sezoni 2012/13. voditi Veljko Mršić, a kako doznajemo, ta opcija ubačena je u ugovor s Bilbaom

'Nadamo se da će u Bilbao pristati na opciju da Dario dođe na posudbu u Cibonu kako bi završio srednju turističku školu i kako bi igrao kod trenera koji ga želi', kratko nam je kazao Predrag Šarić, otac najveće nade hrvatske košarke.

Cijeli posao odradila je hrvatska menadžerska agencija XL koju je nedavno odabrao Dario Šarić u dogovoru s obitelji.

Čak postoji i opcija da u Ciboni ostane na posudbi sljedeće dvije sezone, što bi bila velika stvar za hrvatsku košarku.

Podsjetimo, 18-godišnjeg Šarića povezivali su s mnogim europskim velikanima, od Panathinaikosa do Partizana, htjela ga je i Cibona, interes je izrazila Cedevita, no cijena od milijun eura koju je Zagreb postavio bila je prevelika prepreka.

'Milijun eura u ovom trenutku nitko ne može platiti. Pokušali smo se dogovorili s čelnim ljudima KK Zagreb, no nije išlo i na kraju smo morali ići na arbitražu Fibe. Papire smo predali prije tjedan dana, a u suradnji s agencijom XL našli smo najbolju opciju za Darija. U igri su bili Unicaja, Sevilla, Valencia i još neki klubovi, no na koncu smo se odlučili za Bilbao zbog sjajno organiziranog kluba i dobrog trenera', dodao je Predrag Šarić.

U međuvremenu se umiješao Bilbao, koji vodi grčki trener Fotios Katsikaris.

No ako Šarić zaista dobije arbitražu na Fibi, za očekivati je kako odšteta neće biti veća od 150 tisuća eura, što je svakom europskom klubu prihvatljivo.

Zato nije nemoguće očekivati novi preokret u 'slučaju Šarić': od suspenzije KK Zagreb pa do prelaska u Cibonu s kojom bi potpisao ugovor. Očito je kako su sve opcije otvorene.