PRIPREMNA UTAKMICA

LeBron i Anthony uništili Španjolce

25.07.2012 u 09:11

Bionic
Reading

Košarkaška reprezentacija Sjedinjeniih Američkih Država je bez ikakvih problema slavila u prijateljskoj utakmici protiv najvećih konkurenata za naslov na predstojećim Olimpijskim igrama - Španjolaca. u konačnici je u Barceloni bilo 100:78 za 'moderni' Dream Team koji je ovom utakmicom obilježio 20. obljetnicu 'klasičnog' Dream Teama predvođenog Michaelom Jordanom, Magicom Johnsonom, Larryjem Birdom i ostalima.

Španjolska je uspjela konkurirati Amerikancima samo u prvoj četvrtini i to na sasvim pristojan način. Štoviše, povela je 'furija' 10:3 i 20:13 protiv LeBrona Jamesa i ostatka momčadi. No, do kraja četvrtine SAD je već smanjio na svega -2 (23:21), a onda je u drugoj dionici potegao i do kraja poluvremena poveo s +8 (48:40).

Nakon poluvremena James, Durant i Anthony preuzeli su stvari u svoje ruke i začas su Amerikanci odjurili na +14 (60-46). Tada je utakmica postala prava egzibicija u kojoj su se igrači SAD-a sjajno zabavljali.

Carmelo Anthony bio je najefikasniji kod SAD-a s 27 poena (10-15 šut iz igre, 5-8 za tri poena), dok je James ubacio dva manje (10-15 iz igre), te upisao sedam asistencija. Pau Gasol bio je jedini raspoloženi Španjolac, ali je zbog tri rane osobne pogreške rano morao sjesti na klupu. Do kraja je utakmice ubacio 19 poena. Serge Ibaka zabio je 16, ali sve u prvom dijelu. U drugom je u potpunosti nestao.

Bila je to posljednja provjera uoči Olimpijskih igara koje započinju ovoga petka. Finale košarkaškog turnira igra se 12. kolovoza, a većina vjeruje da će upravo SAD i Španjolska igrati odlučujuću utakmicu za zlato.

Prijateljska:

Španjolska - SAD 78:100