NBA NOVOSTI

Valančiunas potpisao za Toronto, Batum ostaje u Portlandu

19.07.2012 u 10:32

Bionic
Reading

Pet je NBA klubova u srijedu završilo poslove s igračkim pojačanjima. Trojica od njih europski su košarkaši

U NBA dolazi 20-godišnji litavski centar Jonas Valančiunas, peti izbor drafta 2011. godine. Birali su ga tada Toronto Raptorsi, koji su u srijedu i potpisali dvogodišnji ugovor s njim. Isti sadrži klauzulu o produljenju na još dvije godine.

Karijeru će u Portland Trail Blazersima nastaviti izvrsni francuski krilni igrač Nicolas Batum (23) nakon što je oregonski klub izlicitirao ponudu za četverogodišnji ugovor koji je Francuzu, inače uvjetno slobodnom igraču, ponudila Minnesota. Ugovor je ukupno vrijedan 46.5 milijuna dolara.

Također su Trail Blazersi u srijedu potpisali iskusnoga 29-godišnjeg playmakera Ronnieja Pricea, koji će biti mentor i rezerva prvim opcijama na poziciji jedinice: rookieju Damianu Lillardu i Nolanu Smithu, koji će igrati svoju drugu NBA sezonu.

Jednogodišnji je ugovor s Chicago Bullsima dogovorio pak srbijanski 31-godišnji krilni igrač Vladimir Radmanović, dok su Denver Nuggetsi igru pod košem osigurali potpisivanjem četverogodišnjeg ugovora s 24-godišnjim perspektivnim centrom JaValeom McGeejem, ponajboljim blokerom lige. Platit će ga 11 milijuna dolara po sezoni, odnosno 44 milijuna ukupno.

Službeno su također u srijedu ugovorom na, pretpostavlja se, godinu dana Los Angeles Clippersi osigurali usluge 39-godišnjeg veterana na poziciji krila - Granta Hilla