TAJVANAC U ROCKETSIMA

Ludilo za Linom i službeno seli u Houston

18.07.2012 u 08:32

Bionic
Reading

Ono što se dugo nagađalo sada je dobilo i službenu potvrdu. Prošlosezonska senzacija imenom Jeremy Lin u novoj će sezoni nositi dres Houston Rocketsa nakon što mu New York Knicksi nisu izjednačili ponudu

Senzacija NBA lige prošle sezone, Tajvanac Jeremy Lin (23), novi je član Houston Rocketsa nakon što New York City nije izjednačio ponudu košarkaške momčadi iz Teksasa.

'Dobro došao u Houston JLin7! Ovoga puta namjeravamo ostati zajedno. Zavoljet ćeš "crvenu naciju"', pisalo je na Twitter-profilu generalnog menadžera Houstona Daryla Moreya malo iza ponoći (utorak na srijedu).

Naime, Knicksi su imali do ponoći da izjednače ponudu Rocketsa od 25.1 milijun dolara za tri godine koliko su ponudili Linu, a ovaj to potpisao. Nakon što to nisu napravili, nedraftirani playmaker mogao je ponovno početi pakirati stvari za Teksas.

Bit će to po drugi put u svega godinu dana da Lin postaje igrač Houstona. Podsjetimo, Rocketsi su ga prošle sezone, nakon dvije pripremne utakmice, otpisali iz kluba. Razlog je bio prenatrpani roster s igračima koji igraju na istoj poziciji kao i on – razigravač.

Nakon što je i službeno postao član Houstona, Lin je odmah iskoristio priliku i zahvalio se New Yorku te njegovim navijačima za prošlu sezonu.

'Zahvalan sam Knicksima i New Yorku na podršci prošle sezone. Bez razmišljanja mogu reći da je to bila najbolja godina mog života! Zauvijek zahvalan!', napisao je Lin na svom Twitter-profilu.

Podsjetimo, student s Harvarda i jedini azijsko-američki igrač koji je zaigrao u D-ligi (razvojna NBA liga), svoju je avanturu u Knicksima započeo tako što je spavao po kaučevima apartmana svog brata, a kasnije i suigrača Landryja Fieldsa. Nakon niza ozljeda razigravača u momčadi, trener Mike D'Antoni je jednostavno bio prisiljen gurnuti 'štrebera' u igru i njegov san je postao java.

Lin se kroz nekoliko tjedana profilirao u ključnog igrača Knicksa, a njegovo je lice bilo po svim magazinima i plakatima.

Lin se na samom kraju regularnog dijela sezone ozlijedio (koljeno), te je morao biti podvrgnut operaciji zbog koje je propustio seriju doigravanja protiv Miami Heata, kasnijeg pobjednika NBA lige.

Tajvanac je u 35 utakmica prošle sezone u prosjeku ubacivao 14.6 poena po utakmici i upisivao 6.2 asistencije.