NBA VIJESTI

Duncan ostaje u Spursima, Griffin vjeran LA Clippersima

10.07.2012 u 20:36

Bionic
Reading

Prema američkim medijima centar košarkaša San Antonija Tim Duncan usuglasio je uvjete novog trogodišnjeg ugovora sa Spursima, dok bi Blake Griffin trebao potpisati novu petogodišnju obvezu s LA Clippersima

Nakon punih 15 godina provedenih u redovima San Antonija s kojima je osvojio četiri naslova NBA prvaka, Tim Duncan je odlučio potpisati novi trogodišnji ugovor kojim će vjerojatno i zaključiti karijeru u redovima teksaškog sastava. Navodno je vrijednost ugovora oko 34 milijuna dolara, pa će Duncan nakon prošlosezonskih 15.4 poena i devet skokova u prosjeku ostati jedna od uzdanica trenera Gregga Popovicha u narednim sezonama.

Uz Duncana, Spursi su dogovorili i nove ugovore s Dannyjem Greenom, Borisom Diawom i Pattyjem Millsom, a svi ti poslovi službeno bi trebali biti objavljeni u srijedu.

Osim ostanka navedenih igrača San Antonio ovog ljeta dobiva i jedno pojačanje iz Europe. Naime, dosadašnji član Valencije hrvatskog trenera Velimira Perasovića, Nando De Colo, nakon tri godine napušta španjolsku momčad, te na dvije sezone postaje novi igrač 'mamuza'.

'Za mene je velika čast što sam pristupio Spursima, no uvijek ću se sjećati godina provedenih u Španjolskoj odnosno u Valenciji', izjavio je De Colo koji će prije odlaska u NBA na Olimpijskim igrama u Londonu igrati u dresu francuske reprezentacije.

Ovim vijestima iz NBA lige dodajmo još dvije.

Navodno je centar američke olimpijske reprezentacije u Londonu, Blake Griffin na pragu potpisa novog mega-ugovora s LA Clippersima koji bi mu u narednom petogodišnjem periodu jamčio 95 milijuna dolara.

New York Knicksi odlučili su u svojim redovima i u narednoj sezoni zadržati J.R. Smitha koji će ih koštati 2.5 milijuna dolara.