FURIOZNO PREMA FINALU

LeBron i Cleveland još bez krivog koraka

08.05.2009 u 10:21

Bionic
Reading

Košarkaši Cleveland Cavaliersa upisali su još jednu uvjerljivu pobjedu u NBA doigravanju i došli sasvim blizu plasmana u finale Istočne konferencije

Najkorisniji igrač lige LeBron James i njegovo društvo u dosadašnjem dijelu doigravanja nezaustavljivi su. U šestom nastupu upisali su i petu pobjedu, uz prosječan višak od 18 koševa po utakmici. Dominacija se nastavila i u drugom dvoboju protiv Atlanta Hawksa, koji su u dvorani Cavsa stradali rezultatom 105:85.

Neizvjesnost je brzo nestala, prednost domaćina konstantno je rasla i već do poluvremena imali su višak od 24 koša. Nakon treće četvrtine ona je iznosila visokih 30 razlike, a tada je domaćin povukao ručnu i dozvolio Atlanti da se vrati na donekle pristojnu razliku.

Tradicionalno najbolji bio je LeBron James sa 27 koševa u 31 minuti koliko je proveo na parketu. Atlantu je, osim inspiriranih domaćina, pokopao i očajan šut (manje od 35 posto), a bolji od drugih bio je bek Maurice Evans sa 16 koševa.

'Ne mogu reći da sam iznenađen dominacijom. Mi smo odlična momčad koja zaista dobro igra', kaže James na podatak da su Cavaliersi jedina momčad osim Indiane prije pet godina koja je šest uzastopnih susreta u doigravanju pobijedila s dvoznamenkastom razlikom.

Serija seli u Atlantu, gdje domaćin neće imati pravo na pogrešan korak žele li ovu seriju učiniti barem malo napetom.