KAMP U SPLITU

'Ova su djeca dokaz da za splitsku košarku nema straha'

28.06.2012 u 15:36

Bionic
Reading

Nakon kampa košarke KK Splita djeca su zaigrala sa sadašnjim i porazgovarala s nekadašnjim najboljim igračima kluba

Na splitskim Gripama završen je prvi dio tradicionalnog, 13. kampa škole košarke KK Splita. Više od 120 polaznika uživalo je devet dana, kroz jutro se radilo na tehnici, a u poslijepodnevnim terminima igrane su utakmice.

Na završnom danu kampa što se održao pod pokroviteljstvom Splitske banke, polaznici su imali prigodu igrati protiv Tonija Katića i Josipa Sobina, Splitovih prvotimaca, a pitanja su mogli postavljati legendama splitske košarke Dinu Rađi, Velimiru Perasoviću i Nikoli Vujčiću.

Tako je Rađa, koji je u pet ujutro krenuo iz Zagreba kako bi stigao na druženje s djecom, odgovorio da mu je najdraža petorka u kojoj je igrao bila ona Jugoplastikina s Kukočem, Sobinom, Perasovićem, Ivanovićem, Sretenovićem i ostalima, a Vujčić je otkrio da će Split sljedeće sezone igrati u ABA ligi, i to s Katićem i Sobinom u momčadi.

Voditelj kampa Boris Marušić, koji je s mlađim kadetima postao prvak Hrvatske, izvijestio je da sada slijedi drugi dio, klinci se sele u Jelsu na Hvaru.

'Ova su djeca dokaz da za splitsku košarku ne bi trebalo biti straha', kazao je Marušić.

Posebno je pozdravljena generacija rođena 2001. godine, koja je pod ravnanjem Jere Mrduljaša osvojila međunarodni turnir u Anconi. U toj momčadi bila su i trojica igrača iz Omiša, koje trenira Igor Kuvačić, te jedan igrač iz Solina. Očito se rađa suradnja Splita sa susjednim gradovima, plan je da se svi talenti slijevaju prema Gripama.

U kampu, uz Marušića i Mrduljaša, s djecom rade Srđan Biljarski, trener s velikim iskustvom u radu s najmlađim kategorijama, Miro Bubić te Marko Miličić.