NIŠTA OD CEDEVITE

Marko Popović produljio sa Žalgirisom i čeka Banića

27.06.2012 u 12:03

Bionic
Reading

Godišnji odmor Zadranin Marko Popović provodi s obitelji na otoku Ugljanu, odakle je za tportal.hr potvrdio kako ostaje u Žalgirisu

Višestruki i aktualni litvanski prvak Žalgiris u utorak je iskoristio opciju u ugovoru s hrvatskim košarkašem Markom Popovićem te je dogovoren nastavak suradnje za još jednu sezonu.

'Zadovoljan sam jer ostajem u momčadi koja ima kontinuitet nastupa u Euroligi i siguran sam kako možemo napraviti iskorak u tom natjecanju. Košarka je u Litvi sport broj jedan i zaista je užitak - slično kao nekad u mome Zadru - tamo igrati. U sezoni koja je iza nas osvojili smo prvenstvo, kup i Baltičku ligu i sada se trebamo dobro pripremiti za novu sezonu', za tportal.hr kazao je 30-godišnji Popović koji ima i jednu veliku želju kada su pojačanja u pitanju.

'Volio bih da među dva, tri pojačanja koja klub traži jedno bude i Marko Banić, moj bivši suigrač iz Zadra i reprezentacije. Meni bi bilo lakše u ljepše u dalekoj Litvi, a i klub bi dobio odličnog i vrijednog igrača', rekao je 'mali pop' koji će ove sezone malo duže odmarati i uživati u moru i suncu jer neće igrati za reprezentaciju Hrvatske u kvalifikacijama za Eurobasket.

O NOVOJ SEZONI
Volio bih da među dva, tri pojačanja koja klub traži jedno bude i Marko Banić.

'S izbornikom Repešom sam razgovarao i sve smo raščistili. Već sam prije rekao kako ove godine zbog nekih privatnih razloga ne mogu biti na raspolaganju, ali od ljeta 2013. sam opet unutra. Ovih dana ne razmišljam o košarci i zaista je lijep osjećaj kada znaš kako imaš jako puno vremena za kvalitetan odmor', dodao je Popović, koji je u sezoni koja je iza nas u Euroligi u prosjeku postizao 12,5 koševa, 2,1 skok i isto toliko dodavanja, te 11,2 poena i 4 asistencije u domaćem prvenstvu, čime je očito zadovoljio svoje dosadašnje poslodavce.

Jedna od ozbiljnih opcija za Popovićev novi klub bila je i Cedevita, ali Žalgiris je iskoristio opciju o produljenju ugovora.

'Pregovori su bili ozbiljni, ali nema smisla o tome govoriti kada sam igrač Žalgirisa. Imao sam još nekoliko jako dobrih ponuda prije nego što je Žalgiris iskoristio opciju', završio je Popović.