Gdje će Brandon Roy?

Počela borba NBA klubova za jednog od najboljih šutera: Ozljeda je prošlost!

26.06.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Brandon Roy, sjajni 27-godišnji NBA košarkaš i nekada istinski vođa Portland Trail Blazersa te jedan od najboljih šutera, naporno radi i trenira kako bi se iduće sezone vratio na parketu

Milimetrima je ovaj bek-šuter bio blizu odlaska u košarkašku mirovinu i to zbog kronične ozljede koljena. No, nedavno je Roy obradovao mnoge košarkaške zaljubljenike porukom na Twitteru: "Ponovno ću igrati košarku u NBA ligi. Svakodnevno treniram i osjećam da ću biti spreman za povratak".

Ako se to dogodi, onda je sigurno da više u Portlandu neće igrati, a tijekom ljeta će definitivno trajati žestoka utrka za igračem koji bi u velikom broju NBA klubova bio najjača karika.

U ovom trenutku su mu, po američkim izvorima, najbliži Chicago, Dallas, Indiana i Golden State. Posebna bi mogla postati veza Roya i ove potonje momčadi, budući da je generalni menadžer Golden Statea, Bob Myers, ujedno i Royjev agent. Ipak, Roy bi navodno preferirao prvospomenute tri momčadi, jer su one ujedno kandidati za NBA prsten, a to je ono što cilja ovaj košarkaš pri povratku na parkete.

Obzirom na vrlo bogato tržište slobodnih NBA igrača (Deron Williams, Steve Nash, Eric Gordon, O.J. Mayo, Ray Allen, Gerald Wallace, Kevin Garnett, Tim Duncan, Michael Beasley, Roy Hibbert,  Brook Lopez...) ovo će ljeto zaista biti jako zanimljivo i one momčadi koje će brzo i pametno kupovati (mijenjati) igrače - preko noći bi mogle postati kandidat za titulu prvaka.