PRVAK PRO-AM LIGE

Dino Rađa dominira pod ubručima: Još uvijek guštam u košarci, ali...

11.06.2012 u 08:30

Bionic
Reading

Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša, Dino Rađa, niti u 45. godini nije se zasitio košarke pa je tako cijelu ovu sezonu igrao za momčad Adriatic iz PROam košarkaške lige Jug s kojom je lakoćom osvojio titulu prvaka

Tako je legenda splitske i hrvatske košarke Dino Rađa sa splitskim studentima i nekim potpuno nepoznatim igračima, nakon što je svojim Audijem Q7 došao u zagrebačku Dubravu, zaigrao finalnu utakmicu na koju su došli samo prijatelji i rodbina igrača obje momčadi.

Šteta, jer uvjereni smo da bi mnogi ljubitelji košarke navratili u Dubravu pogledati kako Rađa u 45. godini još uvijek nije izgubio na brzini i finoći.

Iskreno, nakon još jedne briljantne partije Rađe – protiv najbolje momčadi skupine Sjever simpatičnog imena 'Sitni kriminalci' - samo možemo reći kako hrvatska košarka takvog igrača još dugo neće imati na poziciji centra.

'Idem se malo zagrijati pa se vidimo na piću poslije', rekao nam je Rađa prije utakmice koju je uživo pratilo svega 20-ak gledatelja.

Suigrači su mu momci stari 20-ak godina, a najstariji ima 31, tako da među njima Rađa zaista izgleda nestvarno.

Slavlje STRIKANA Rađe sa suigračima


S natpisom STRIKAN na leđima (i ostali imaju duhovite nadimke kao IZA LEĐA, MR. PERFECT, STATIST…) i brojem 40 – koji je nosio u Boston Celticsima jer je kao 40. izabran na NBA draftu – od prve minute dominirao je pod obručima.

'Dino fizički izgleda bolje od nekih prvoligaških igrača. Da je igrao za Split ove sezone samo u play-offu, Cedevita ne bi imala nikakve šanse i Split bi igrao u finalu', rekao nam je jedan bivši košarkaški trener koji se našao na tribinama.

Uživao je u svakom potezu Rađe koji je do poluvremena na kontu imao 15 koševa, 8 skokova i 2 blokade. Do kraja je za 25 minuta ubacio 17 koševa uz 13 kokova, 4 asistencije i 3 blokade. Sasvim dovoljno za titulu MVP-a te da njegov Adriatic ode na 20-ak razlike tako da su ostali momci rutinski završili utakmicu za konačnih 102:70.

'Ja redovito treniram i pazim na svoje tijelo. Da ste me vidjeli sredinom travnja, bio sam u odličnoj formi. Sam sebi složio sam program, a s ovim momcima guštam igrati jednako kao kada sam igrao u Americi', kazao nam je Rađa koji fizički (vide mu se gotovo svi trbušnjaci!) izgleda jednako dobro kao prije 10 godina kada je dominirao pod obručima.

TAJNA DOBRE LINIJE
Svaki dan redovito treniram i pazim na svoje tijelo. Da ste me vidjeli sredinom travnja, bio sam u odličnoj formi...


'Imam nekih tri kilograma manje nego kada sam igrao profesionalno. Dobro se osjećam, ali nakon 2003. – kada sam igrao za Split - nije mi se više treniralo i odlazilo na putovanja ili duge pripreme iako sam fizički mogao izdržati još nekoliko sezona', priznao nam je Rađa koji se kao 39-godišnjak zamalo vratio košarci kada je zanimanje za njega pokazao veliki Real Madrid koji je tad vodio legendarni Božo Maljković.

Sljedeća velika akcija Dina Rađe i ostalih hrvatskih veterana (Alanović, Gnjidić, Krunić, Marić, Naglić…) moglo bi biti Svjetsko prvenstvo za veterane 2013. u kategoriji 45+ i nema sumnje da će, ako pristane igrati, biti najzvučnije ime na tom turniru.