CILJ NIJE ISPUNJEN

Anzuloviću otkaz, Mršić novi trener Cedevite?

08.06.2012 u 14:45

Bionic
Reading

Iako je Cedevita u netom završenoj sezoni prvi put izborila nastup u Euroligi za sezonu 2012/13. te osvojila Kup Krešo Ćosić, ali i izgubila od Cibone u finalu prvenstva, čelnici Cedevite zahvalili su se dosadašnjem treneru Draženu Anzuloviću

Za Cedevitu je i službeno završila sezona. Nakon što je Cibona u utorak slavila u Domu sportova i došla do novog naslova, u Cedeviti su napravili druženje igrača i čelnika kako bi zaokružili sezonu u kojoj su osigurali nastup u Euroligi, igrali finale ABA lige te osvojili hrvatski kup. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da Dražen Anzulović ostane trenerom Cedevite, jer klub se ipak nadao naslovu, a ne potopu od Cibone.

'Nakon sastanka i analize cjelokupne sezone razišli smo se s trenerom Anzulovićem iskoristivši opciju u ugovoru', izvijestio je sportski direktor kluba Matej Mamić za službene stranice kluba. 'Zahvaljujem se dosadašnjem treneru Anzuloviću koji je radio maksimalno korektno, imali smo dobar odnos i suradnju. Kao klub i ove smo godine napravili iskorak nabolje iako na kraju nismo ostvarili sve ciljeve koje smo postavili na početku sezone. Pred nama je Euroliga, naša prva sezona u elitnom europskom natjecanju te očekujemo da u novoj sezoni ponovno napravimo korak više i da se na najbolji mogući način predstavimo u njemu.'


Legendarni kapetan Cibone Veljko Mršić koji je ovu sezonu iznenađujuće odveo juniore Cedevite do naslova prvaka Hrvatske (u finalu je nadigrao favorizirani Zagreb sa Šarićem, Hezonjom, Mavrom...), kako saznajemo, najizglednijij je kandidat za novog trenera Cedevite.

Tako bi bivši trener Splita i Varesea mogao u ruke dobiti momčad koja će igrati debitantsku sezonu u Euroligi, a s obzirom da je riječ o vrlo talentiranom mladom treneru kojeg u posljednje vrijeme hvali i izbornik Hrvatske Jasmin Repeša, sigurno će snaći i u toj novoj ulozi.

No treba reći kako je 41-godišnji Mršić jedan od kandidata za prvog trenera Cibone nakon što je Repeša objavio kako odlazi u Unicaju iz Malage. Navodno tu opciju gura sportski direktor Cibone Nikša Prkačin s kojim je prijatelj još iz igračkih dana.

Jedna od opcija mogao bi biti i Danijel Jusup, vrhunski stručnjak koji je trenutačno bez posla, a spominje se i ime Darija Gjergje, nekadašnjeg pomoćnika Dražena Anzulovića.