ANZULOVIĆ VJERUJE U POBJEDU

Cedevita iz karantene ide po čudo u Draženov dom

01.06.2012 u 15:48

Bionic
Reading

Iako su u prve dvije utakmice poraženi od Cibone, košarkaši Cedevite otišli su u karantenu kako bi se u miru pripremili za utakmicu koja bi ih u slučaju pobjede vratila u Dom sportova

Nakon treninga u petak prijepodne košarkaši Cedevite uputili su se u Tuheljske toplice gdje će u izolaciji dočekati treći finalni ogled protiv Cibone.

Trener Cedevite Dražen Anzulović na presici je bio zabrinut jer postoji mogućnost da zaigraju bez kapetana Marina Baždarića (ozljeda gležnja).

'Svaki igrač nam je važan, s obzirom na to da smo tijekom sezone imali puno izostanaka i sve se to osjeti. Bažda, kao kapetan i lider ove ekipe, puno znači na terenu. Već dugo igramo i bez Smodiša. Puno će nam faliti, a kako ćemo to nadoknaditi, ovisi o reakciji ostalih igrača. Tu posebice napominjem učinak Drapera koji bi morao biti naš najbolji igrač i to od njega u subotu očekujem', kazao je Zula.

Anzulović priznaje da je Cibona odigrala bolje, posebice u drugoj utakmici u Domu sportova te da postoji stanovito emocionalno pražnjenje kod igrača nakon svega dobroga što su učinili tijekom sezone:

'To puno utječe jer, dok su druge momčadi oscilirale tijekom sezone, mi smo držali jednu konstantu. Sve su to učinili ovi igrači, isti igrači bez obzira na to što su možda bili u boljem stanju, prije svega fizičkom, no što su sada. Imali smo i Smodiša koji je sigurno davao jednu kvalitetu više na parketu. Od plakanja nemamo koristi, nego se treba skupiti na parketu i dati što više. Ako to bude zadnja utakmica, završit ćemo je ponosno, uz saznanje da smo dali maksimum i apsolutnu vjeru da to nije kraj.'

Cedevitinog trenera ni u ovoj situaciji nije napustio optimizam.

'Nismo u dobroj situaciji i sigurno da je Cibona sa 2-0 vrlo blizu. Međutim ni prvi ni zadnji put da ni serije 2-0 nisu bile odlučujuće. Ono što je najvažnije jest da mi moramo željeti pobjedu, da imamo momčadsku koheziju na parketu, da budemo prava ekipa i tako djelujemo u utakmici. To nije bio slučaj, ponajprije u prvom poluvremenu prošle utakmice. Mi smo znali imati problema tijekom sezone i, kada nam je bilo najteže, taj momčadski duh je znao prevladati i donijeti pobjedu. Mi, kada smo momčad, možemo, to sam već puno puta napominjao, pobijediti svakog protivnika, pa i Cibonu u njezinoj dvorani u subotu. Tome se i nadam', kazao je Anzulović.

Subota
26. svibnja
Cibona
Cedevita
84:77 (39:35)
Utorak
29. svibnja
Cedevita
Cibona
64:82 (29:44)
Subota
2. lipnja
Cibona
Cedevita
20.15 sati
Utorak
5. lipnja
Cedevita
Cibona
20.00 sati
Petak
8. lipnja
Cibona
Cedevita
20.00 sati