ALIMENTACIJA

Sud bez milosti prema Dennisu Rodmanu

30.05.2012 u 10:44

Bionic
Reading

Bivši NBA košarkaš Dennis Rodman (51) osuđen je na 104 sata društveno korisnog rada i tri godine uvjetne zatvorske kazne, jer nije na vrijeme plaćao alimentaciju za svoje dvoje djece

Peterostruki NBA prvak, član Košarkaške kuće slavnih i jedan od najboljih defenzivaca i skakača NBA lige svih vremena, proglašen je krivim po četiri točke optužnice za nepoštivanje rokova plaćanja alimentacije u prošloj godini.

Povjerenik vrhovnog suda Orange County savjetovao je Rodmanu da iskoristi svoje sposobnosti i talent kao bivši vrhunski sportaš u korisne svrhe tijekom izdržavanja kazne.

Rodman ima troje djece s dvije različite žene. Izvještaji su govorili da nije na vrijeme plaćao alimentaciju za dvoje djece koju ima sa trećom suprugom Michelle Rodman, od koje se rastao 2004. godine.

Rodman je napomenuo da ne zarađuje koliko u zenitu NBA karijere, ali da još uvijek nastupa u Aziji i Europi, te 'da zarađuje dovoljno da bi svi bili zadovoljni'.

U zadnje vrijeme se dosta govorilo o njegovom bankrotu i teškoj bolesti, odnosno ovisnosti o alkoholu. Rodman je jedno i drugo demantirao.

Sada živi na Floridi, te planira odraditi kaznu koju mu je izrekao sud u blizini svog doma.