NBA DOIGRAVANJE

Denver poveo u seriji protiv Dallasa

04.05.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Denver Nuggets pobijedili su Dallas Maverickse 109:95 u nedjelju u prvoj utakmici polufinala doigravanja u Zapadnoj konferenciji zahvaljujući Neneu i njegovih 24 koša te 23 pogotka Carmela Anthonyja

Nuggets su tako opet domaćini u drugoj utakmici polufinala doigravanja u Pepsi Centru gdje su dobili 14 utakmica zaredom.

JR Smith ubacio je 15, Anthony Carter 12 dok je Chris 'Birdman' Andersen zabio 11 pogodaka, uz šest skokova i šest blokada.

Dirk Nowitzki predvodio je Dallas sa 28 pogodaka i 10 skokova.

Jason Kidd, Josh Howard i Jason Terry dodali su svaki po 15 koševa svaki za Maverickse koji su nadigrani 25:9 s linije slobodnih bacanja.

U Istočnoj konferenciji Atlanta Hawksi su svladali Miami Heat 91:77.

Joe Johnson je zabio 27 koša od kojih je bilo šest trica, Josh Smith dodao je 21 i devet skokova za pobjedu Hawksa nad Heatom u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog krug doigravanja što ih je prvi put u deset godina dovelo do polufinala doigravanja. Za nagradu Hawksi će u polufinalu igrati s najboljom ekipom regularnog dijela sezone Cleveland Cavaliersima u utorak.

Flip Murray zabio je 15 koševa za Atlantu. Dwyane Wade predvodio je Miami 31 pogotkom, a priključio mu se Michael Beasley sa 17.