FINALE KADETA

Cibona i dragulj Arapović preko Cedevite do titule

28.05.2012 u 10:14

Bionic
Reading

U finalu kadetskog Final Foura Prvenstva Hrvatske košarkaši Cibone, koje vodi Josip Tus, nadigrali su vršnjake iz Cedevite 89:79

U zagrebačkoj su Dubravi četiri kluba iz glavnog grada Hrvatske igrala završni turnir i, kao što se i očekivalo, u finalu su se našli Cibona i Cedevita.

Na kraju priče je u vrlo zanimljivoj utakmici Cibona, koju vodi Josip Tus, uspjela izvući pobjedu iako je imala čak 26 izgubljenih lopti.

Momčad Srećka Medvedeca prvu je četvrtinu izgubila 18:21. No onda su u drugoj cibosi napravili veliku razliku. Na odmor su otišli sa 35:48, a nakon tri minute igre u trećoj dionici Tomislav Đurinović je donio Ciboni velikih +17 (39:56). Iako je do kraja utakmice Cedevita uspjela smanjiti na tri poena zaostatka (Zebić je promašio tricu za izjednačenje kod 63:66), Cibonu su osim sjajnog Marka Arapovića spasili šutovi za tricu (gađali su ih 8-16).

'Loše smo igrali u obrani i primili 48 poena u prvom poluvremenu. Nažalost, na to su se nadovezala dva arbitra. Dosta toga nisu svirali protivničkim igračima, od penala do koraka. Oni to nisu poštivali i to nam je dodatno bio uteg. Pokušali smo ih stići, došli smo blizu u nekoliko navrata, ali nismo više imali snage da preokrenemo jer je razlika bila prevelika, a protivnička ekipa je bila sigurna i odigrala stvarno jako dobro. Treba joj čestitati na pobjedi', rekao je poslije poraza u finalu trener Cedevite Medvedec, kako prenosi portal KK Cedevita (galeriju možete vidjeti OVDJE).

FINALE

Cedevita - Cibona 79:89 (18:21, 17:27, 22:14, 22:27)
Cedevita: Kokolić -, Marić 24, Mikulić 2, Šabić 11, Zebić 12 (4sk), Vučić 5, Tomić 15 (8sk i 4as), Majcunić 0, Mikšić 0, Gašpert 6 (11sk), Živko 4
Cibona: Obrvan 8 (6sk), Krstanović -, Matković 3, Domini 3, Mustapić 14, Zubac 2, Mandić 6, Đurinović 11, Mazalin 17 (7sk), Arapović 25 (19sk)

Dodajmo da je Cedevita završila utakmicu uz šut iz igre 27-74 (36,5 posto) dok su igrači Cibone iz igre gađali 30-62 (48 posto).

Kod Cedevite su najviše zabili Mirko Marić sa 24 i Leon Tomić sa 15 poena, a Cibonu su predvodili Arapović sa 25 poena i 19 skokova te Lovro Mazalin sa 17 poena i sedam skokova.

Marko Arapović, inače sin proslavljenog košarkaša Franje Arapovića, očekivano je proglašen MVP-om turnira, a dodajmo da je bio i najbolji strijelac (u polufinalu je Zagrebu zabio 36 poena!).

Sa svojih 206 cm visine (kažu da bi mogao još narasti) može igrati na nekoliko pozicija, za svoju visinu ima jako dobar šut izvana, sjajan pregled igre i vrlo dobru leđnu tehniku. Stoga nije ni čudo da ga je trener seniora Jasmin Repeša ekspresno priključio prvoj momčadi.

'Marko Arapović i ovom utakmicom pokazao je da je ekstra talent, a moram reći kako se uz njega u momčad Cibone odlično uklopio Lovro Mazalin, koji je godinu dana mlađi od Arapovića i tek jednom tjedno trenira s ovim dečkima (živi u Petrinji, op.a.). Cedevita ima sjajnu momčad i ova pobjeda Cibone za mene osobno je malo iznenađenje', rekao nam je nakon utakmice košarkaški stručnjak Rusmir Halilović, trener koji godinama prati mlade uzraste na prostoru bivše države.

U utakmici za treće mjesto Fenix je bio bolji od Zagreba 83:74, a kod pobjedničke momčadi najbolji je bio Antonio Arapović (21 koš), sin bivšeg kapetana Hrvatske Stojka Vrankovića