KLUB U BLOKADI

Kriza u KK Splitu - domjenak ispred dvorane

25.05.2012 u 15:38

Bionic
Reading

Teška financijska situacija bivšeg košarkaškog prvaka Europe bacila je u sjenu sve ono što su košarkaši napravili na parketu ove sezone. I umjesto veselog oproštaja, igrači i vodstvo kluba morali su domjenak održati ispred dvorane

Nakon odlične sezone u KK Split, u kojoj su došli do polufinala hrvatskog prvenstva i pošteno namučili Cedevitu, uslijedio je onaj lošiji dio – financije.

'U dugu smo 17 milijuna kuna, ali stanje nije neizlječivo. Želja i volja ove uprave jest da se KK Split konačno osovi na noge, da se osim postignutih sportskih rezultata momčadi omogući kvalitetan izgled koji prelazi granice naše države. Klub nije bolestan nego ga boli grlo, potreban je dobar sumamed da se to izliječi', poručio je Boran Vukasović, direktor Splita.

U klubu vjeruju da će se 17 milijuna kuna dugovanja 'izbrisati' u procesu preoblikovanja jer je sličan potez prošao i Zadru.

'Glavni problem, osim što smo u blokadi, jest što do 1. srpnja moramo odlučiti igramo li ABA ligu. Ako da, onda za to trebamo imati igrače, a neosporna je činjenica da ne možemo zadržati ni jednog igrača koji potegne raskid ugovora. Razgovaram s njima, molim ih da to ne naprave, ali znam da imaju ponude klubova i bit će ih iznimno teško zadržati ako se problem s dugovanjem ne riješi. Naša su vrijednost igrači, ako oni odu, što možemo privatizirati? Jedino ove osvojene pokale, dresove', ističe Nikola Vujčić i naglašava:

'Igrače treba platiti do 10. 7., inače su slobodni i trebali bismo dalje igrati s juniorima, u ABA ligi bili bismo kanta za napucavanje, a mislim da se ni ovaj klub ni grad ne bi trebali tako sramotiti'.

Već su krenuli u potragu za sponzorima, samo financijska pomoć gospodarstvenika može spasiti klub, no dok se ne riješi blokada, sve je u stanju mirovanja. O pojačanjima se još ne razmišlja.

'Stvorili smo odličnu momčad i, ako bismo prodali Babića, Sobina i Katića, napravili bismo ogroman korak natrag, time bismo samo riješili dug, ali nemamo nikoga tko bi ih onda mogao zamijeniti. Cilj nam je zadržati ovu momčad, u ABA ligi moramo barem kod kuće pobjeđivati, u svom hramu košarke', zaključio je sportski direktor i centar Splita Nikola Vujčić.

Inače, igrači i uprava kluba poslije su na domjenku ispred dvorane proslavili kraj sezone.