NOVI IZAZOVI

Marko Banić napušta Bilbao Basket

23.05.2012 u 12:56

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaš Marko Banić (27) nakon sedam sezona provedenih u Bilbao Basketu (Španjolska) napušta klub i odlazi u zasada još nepoznatom pravcu, prenosi El Correo

Hrvatski centar rekao je posljednje zbogom klubu u kojem je od 2005. godine, a za koji je odigrao preko 300 ligaških (Endesa liga) utakmica. Klub će tu vijest službeno objaviti danas, zajedno i s onom da Aaron Jackson također napušta redove baskijske momčadi. Amerikanac je nakon dugih pregovora ipak odbio produljiti vjernost.

Što se Banića tiče, on je, prema pisanju istog izvora, poželio novi izazov u karijeri i to je glavni razlog zbog kojeg se rastaje s klubom. Naš je košarkaš prije mjesec dana započeo pregovore oko novog ugovora te bi postao jedan od trojice najplaćenijih u klubu. Međutim, nakon što je tražio vremena da razmisli o svemu, bivši Zadranin se odlučio na odlazak.

Bilbao Basket će nakon te odluke iskoristiti stavku u Banićevom ugovoru koja mu brani odlazak u drugi španjolski klub, barem direktno iz Bilbaa.

Banić je ovu sezonu okončao u četvrtfinalu doigravanja španjolskog prvenstva u kojem je poražen od Caje Laboral 2:0 u seriji.