BRYANT I DRUŠTVO ISPALI

Oklahoma izbacila Lakerse iz doigravanja

22.05.2012 u 09:06

Bionic
Reading

Boston Celticsi poveli su 3:2 u polufinalnoj seriji protiv Philadelphije i tako su došli do korak do finala Istoka. S druge pak strane Oklahoma je novom pobjedom izbacila Lakerse te će u finalu Zapada igrati protiv San Antonija

Košarkaši Oklahoma Cityja izborili su finale Zapadne konferencije 4-1 pobjedom nad Los Angeles Lakersima 106:90 u polufinalnoj seriji, dok Boston Celticse na Istoku samo jedna pobjeda dijeli od finala.

Thunder je utakmicu prelomio krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Prvo su krajem treće napravili seriju 14:3, da bi početkom zadnje dionice zabili prvih deset koševa ne primivši niti jedan. U ovom potonjem dijelu Kevin Durant je zabio dvije trice za vodstvo domaćima 93:77.

Russell Westbrook predvodio je Thunder s 28 koševa, dok je Durant dodao 25 koševa uz 10 skokova. Jedini preostali dvoznamenkasti igrač Thundera bio je James Harden sa 17 koševa, uz kojih je upisao i 8 skokova. Lakersima nisu pomogla ni 42 koša Kobea Bryanta (13. put u doigravanju da je zabio 40 ili više koševa, op.a.), kao niti double-double učinak Paua Gasola (14 koševa i 16 skokova). No, valja reći da je španjolski centar imao vrlo slab postotak šuta (5-14).

'Tu i tamo sam mogao odmoriti Bryanta, no u tim trenucima nismo se dobro branili', kazao je trener Lakersa Mike Brown dodavši kako nije uspio na klupi odmarati Bryanta onoliko koliko je htio.

'Nažalost ni ovog puta nisam dobio ono što sam htio od igrača s klupe', završio je Brown.

Jedan od junaka slavlja Oklahome bio je Rusell Westbrook

'Jednostavno mi je išlo, a moji koševi dali su impuls i mojim suigračima'.

Oklahoma City je 2010. godine eliminiran iz doigravanja od Lakersa, 2011. godine od Dallasa, a spomenutih su godina obje momčadi koje su ih izbacile otišle do kraja i osvojile naslov. Jedini prethodni put kada je klub igrao u uzastopnim konferencijskim finalima bio je između 1978. i 1980., dok je stolovao u Seattleu.

U finalu Zapada Oklahoma City čeka okršaj protiv San Antonija, momčadi koja je u seriji od 18 uzastopnih pobjeda. Prva utakmica serije igra se u nedjelju u San Antoniju.

U polufinalu Istoka Boston Celticsi su na domaćem parketu savladali Philadelphia 76erse 101:85 i sada vode u seriji 3-2. Ime junaka pobjede 'Kelta' je Brandon Bass. Zabio je ovaj krilni centar 27 koševa, od čega čak 18 u trećoj četvrtini, čime je izjednačio svoj rekord karijere (iz regularnog dijela sezone, op.a.) prema broju ubačaja. Bassovih 18 koševa u trećoj četvrtini najviše je od jednog igrača u pojedinoj četvrtini u ovosezonskom doigravanju.

Prethodno je najbolji učinak držao LeBron James, koji je u posljednjoj četvrtini treće utakmice protiv New York Knicksa zabio 17.

Kevin Garnett ubacio je 20 koševa, Rajon Rondo zabio je 13 uz 14 asistencija, dok je Paul Pierce zabio 16 u pobjedi Celticsa koji sada imaju priliku proći u finale pobijede li u srijedu navečer u šestoj utakmici u Philadelphiji.

Imali su 76ersi prednost od šest koševa početkom treće četvrtine prije negoli su Celticsi serijom 14:2 preuzeli kontrolu. U završne tri minute treće četvrtine Celticsi su napravili seriju 10:2, a u posljednjoj četvrtini su zabili 16 od prva 22 koša.

'Bilo bi lijepo da pobijedimo dvije utakmice zaredom. Neće nam biti lako jer cijela ova serija je jako napeta', kazao je trener Bostona Doc Rivers

Poražene 76erse predvodio je Elton Brand s 19 koševa, dok je double-double učinak od 11 koševa i 10 skokova ostvario Evan Turner.

NBA liga
Doigravanje
Boston Philadelphia 101:85
trenutni rezultat 3:2 sljedeća ut. 23.5.
Oklahoma City L.A. Lakers 106:90
završni rezultat 4:1