DOGOVOR S REPEŠOM

Popović: Ove godine pauziram od reprezentacije

17.05.2012 u 20:24

Bionic
Reading

Marko Popović, ponajbolji hrvatski košarkaš, dao je veliki intervju za Media servis ističući kako namjerava ostati u inozemstvu još godinu, dvije, te da zbog privatnih razloga ove godine neće oblačiti dres reprezentacije

Marko Popović u nedjelju je sa svojim Žalgirisom podignuo trofej litavskog prvaka. Momčad iz Kaunasa 14. se put u povijesti okitila domaćim naslovom, a odličnu je partiju u trećoj utakmici finalne serije zabilježio hrvatski košarkaš, koji je u razgovoru za Media servis otkrio kako je jako zadovoljan u Litvi, ali i da, ako bi morao otići, to bi bio rodni Zadar.

'Osvojili smo prvenstvo, to je najvažniji trofej ovdje od ova tri koja smo uzeli. Činjenica je da se ipak malo više očekivalo od sezone, pogotovo u Euroligi. Ljudi su zadovoljni načinom kako je sve završili, ali tijekom sezone nije sve baš išlo kako je trebalo. Igrao sam u nekoliko klubova prije Žalgirisa i ovdje je jedinstvena prilika osvojiti prvenstvo i otići kući sretan te provesti mjesto u ljetu i spokoju da si napravio nešto. To mi je evo uspjelo treću godinu zaredom', pohvalio se Popović, koji je u domaćoj pobjedi 90:84 protiv Lietuvosa Rytasa, s kojom su potvrdili osvajanje naslova, Popović je pridonio sa 20 koševa, tri skoka i šest asistencija.

O špekulacijama kako bi iduće sezone mogao pojačati zagrebačku Cedevitu mlađi Popović je bio rezolutan:

'Sve je uvijek moguće, nikad ne reci nikad. Jednom sam rekao da nikada neću ići u Cibonu, pa sam na kraju završio tamo, dakle, sve je moguće. Ali u ovom trenutku prioritet je dobro se odmoriti, a na kraju krajeva imam ugovor u Žalgirisu, odnosno, oni imaju jednu opciju produljenja na još jednu godinu, koju mogu aktivirati, do 20.6. do onda ja ne mogu vući nikakve svoje poteze. Vidjet ćemo do onda. Kako bude bit će. Ja bih volio ostati ovdje, a ako ne ima nekakvih drugih opcija. Ali ipak bi mi bilo najljepše vratiti se u Zadrar, u jedan dobar Zadar'.

Puno prašine podignulo se prošle godine kad je rekao da nakon neuspjeha na Europskom prvenstvu u Litvi, više neće igrati za reprezentaciju. Sada je, kaže, sve riješeno.

'Pričao sam sa Jaskom i sve smo raščistili. Vrlo je jednostavno, ja sam od sljedeće godine na raspolaganju, ove sezone ne, iz nekih privatnih razloga. Bez obzira na to što sam lani izjavio da neću igrati, ove sam godine bio spreman igrati, ali dogodila se ipak ta jedna moja privatna stvar koja nije za medije i bit ću na raspolaganju sljedeće godine'.