NBA play-off

Clippersi nakon sedam utakmica prošli, Miami vodi 1-0

14.05.2012 u 09:33

Bionic
Reading

LA Clippersi pobijedili su košarkaše Memphis Grizzliesa 82:72 u odlučujućoj sedmoj utakmici četvrtfinalne serije NBA doigravanja. Malo nakon njih košarkaši Miami Heata došli su do teške pobjede nad Indiana Pacersima u prvoj utakmici polufinalne Istočne konferencije

LA Clippersi izborili su gostujućom pobjedom nad Grizzliesima konferencijsko polufinale u kojem ih čekaju četverostruki NBA prvaci San Antonio Spursi.

Došla je kalifornijska momčad do velikog trijumfa unatoč skromnom učinku prve postave, koja je zabila samo polovinu (41) poena. Pobjednike je sa 19 koševa, devet skokova, četiri asistencije, pet izgubljenih i dvije osvojene lopte predvodio Chris Paul, a Blake Griffin odao je samo osam koševa i četiri skoka, što mu je najgora ovosezonska statistika u ligi. Jedini je put ove sezone ispod 10 koševa ostao 31. ožujka u porazu (114-91) kod Oklahoma City Thundera, no tada je pod koševima uhvatio sedam lopti. U nedjeljnoj je, sedmoj utakmici serije iz igre gađao samo 3-11.

S klupe su sjajno reagirali Nick Young sa 13, Kenyon Martin sa 11 i Mo Williams s devet poena.

Domaću momčad, koja je još jednom odigrala katastrofalno u napadačkoj fazi, predvodili su sa po 19 koševa Marc Gasol i Rudy Gay. Španjolac je upisao pet, a Gay devet skokova.


Nekoliko sati kasnije Miami je igrao utakmicu protiv Indiane, a igrači domaćeg trenera Erika Spoelstre slavili sa 95:86, no treba reći kako se izjednačena i ravnopravna košarka igrala sve do same završnice, dok su pobjedu floridskom sastavu donijeli prvenstvo sjajni obrambeni napori u završnici utakmice.

Najlošija vijest od svega neosporno je ozljeda Miamijeva centra Chrisa Bosha, koji je pri kraju prvog poluvremena, u kojem je zabio 13 koševa uz 6-11 šut iz igre, ozlijedio mišić u trbušnom zidu. Dogodilo se to prilikom zakucavanja, kada ga je faulirao centar gostujuće momčadi Roy Hibbert. Normalno je Bosh izveo slobodno bacanje, no zaboljelo ga je u trbušnom predjelu pri povratku na Miamijevu polovicu terena. Zamijenjen je i nakon toga se više nije vratio na parket. Pitanje je hoće li moći pomoći svojoj momčadi u nastavku doigravanja.

LeBron James s 32 koša, 15 skokova i pet asistencija i Dwyane Wade s 29 koševa i četiri asistencije jako su ga dobro zamijenili. No, pitanje je koliko Miami može bez glavnog čovjeka pod koševima. Nitko drugi, osim trojice superzvijezda, u nedjelju nije otišao preko deset koševa.

Odličnu su obranu igrači Heata odigrali na najboljem Indianinu košarkašu Dannyju Grangeru, koji je pogodio samo jedan od deset šutova iz igre i završio sa za njega preskromnih sedam poena. Po 17 su ubacili Hibbert, čemu je dodao 11 skokova, i David West (12 skokova).

Druga utakmica serije igra se opet u Miamiju u utorak.

NBA doigravanje, 7. utakmica, Zapana konferencija:

Memphis (4) – LA Clippers (5) 72.82,

Clippersi su dobili seriju 4-3

NBA doigravanje, Istočna konferencija, polufinale:

Miami – Indiana 95:86,

Miami vodi 1-0 u seriji