NBA DOIGRAVANJE

Gasol i Bynum spasili se izgona, Celticsi poveli

13.05.2012 u 09:03

Bionic
Reading

Uoči sedme utakmice u seriji, košarkašima Los Angeles Lakersa, a prije svih Gasolu i Bynumu, izgonom iz grada i kluba zaprijetio je jedan od suvlasnika, ni manje ni više nego Magic Johnson. Prijetnja je očito upalila, jer Lakersi su izbacili Nuggetse

Los Angeles Lakersi izbjegli su sudbinu da postanu tek deveta momčad u NBA povijesti koja je prokockala vodstvo 3-1 u doigravanju najjače košarkaške lige svijeta.

Španjolac Pau Gasol odigrao je veliku utakmicu u noći sa subote na nedjelju kada su njegovi Lakersi upisali 96:87 pobjedu u sedmom susretu prvog kruga doigravanja Zapadne konferencije protiv Denver Nuggetsa. Upisao je Gasol 23 poena, 17 skokova i šest asistencija.

Najbolji igrač Lakersa, Kobe Bryant, imao je, za razliku od prijašnjih utakmica, veliku podršku svojih suigrača. Steve Blake ubacio je 19 poena, najviše u karijeri u doigravanju, Andrew Bynum 16, uz 18 skokova, a povratnik nakon sedam utakmica suspenzije Metta World Peace ubacio je 15 poena. Bryant je stoga potrošio svega 16 lopti za 17 poena, a ovo mu je bila peta pobjeda u odlučujućim utakmicama doigravanja NBA lige u karijeri.

U polufinalu Zapada će tako LA Lakersi igrati protiv Oklahome City Thundera, koji odmara već punih tjedan dana nakon što je s čistih 4-0 izbacio prvaka Dallas.

Za razliku od Zapada, na Istoku je već krenulo polufinale. Boston je u prvoj utakmici iščupao pobjedu protiv Philadelphije 76ersa. Nadoknadio je Boston -10 u zadnjih 11 minuta utakmice na krilima Rajona Ronda koji je samo u posljednjoj četvrtini imao šest poena, pet asistencija i četiri skoka. Sveukupno je te večeri upisao 17 asistencija, 12 koševa i 12 skokova.

Ostalo je 3.2 sekunde do kraja kada je Boston imao loptu sa strane uz 92:91 vodstvo. Rondo ju je pokupio i odjurio prema svom košu, te ga branič 76ersa nije mogao sustići kako bi ga faulirao i pružio svojoj momčadi priliku za zadnji napad.

Najefikasniji na susretu je bio 'kelt' Kevin Garnett s 29 poena (11 skokova), dok je s druge strane Andre Iguodala ubacio 19. Recimo i da je Garnett bio jedini Bostonov igrač iz startne petorke koji je u prvoj četvrtini ubacio koš.

Druga utakmica igra se u ponedjeljak navečer, također u Bostonu.

NBA liga
Doigravanje
Boston Philadelphia 92:91
trenutni rezultat 1:0 sljedeća ut. 14.5.
L.A. Lakers Denver 96:87
završni rezultat 4:3