DERBI SPLITA I CIBONE

Čiji će niz nepobjedivosti biti prekinut?

08.05.2012 u 13:46

Bionic
Reading

U srijedu se na Gripama, u okviru završnice košarkaške Lige za prvaka, sastaju dva najpoznatija hrvatska kluba, Split i Cibona. Premda susret nema rezultatskog značaja, nema sumnje kako će Gripe biti ispunjene do posljednjeg mjesta te kako će oba suparnika pokušati ostati neporažena

U srijedu će se na Gripama sastati Split i Cibona, no bit će to po svemu susret iznad razine ogleda ova dva kluba u posljednjih nekoliko godina. Dva posrnula europska košarkaška giganta opet se dižu, Cibona stiže na Gripe kao jedina neporažena momčad u Ligi za prvaka, a domaći Split brani niz od 17 domaćih utakmica bez poraza na domaćem parketu.

'Susret možda neće imati rezultatski značaj, no mi želimo pobijediti i sačuvati našu tvrđavu Gripe neosvojivom uoči doigravanja', kazao je sportski direktor Nikola Vujčić, koji bi najradije preskočio nekoliko zadnjih utakmica i odmorio se do doigravanja, u kome njegovu momčad čeka ogled s Cedevitom.

Split je i prije doigravanja prebrinuo sve brige, osigurali su treće mjesto i plasman u regionalnu ligu bez plaćanja pozivnice što je sjajna vijest za kronično praznu klupsku blagajnu. Cibona s druge strane čvrsto drži prvo mjesto uoči doigravanja, u koje ulazi kao najozbiljniji kandidat za naslov prvaka te pokušava skupiti što više bodova za povratak u Euroleague.

Cibonin trener Jasmin Repeša raspolaže širom klupom i kvalitetnijim i iskusnijim igračima dok se Nikša Bavčević oslanja na veterane, Vujčića, Subotića, Mimicu, Dijana i Grgurevića, ali i potencijalne reprezentativce, sjajnog Josipa Sobina i najboljeg obrambenog igrača Luku Babića.

Nažalost, to je uglavnom sve čime raspolaže Nikša Bavčević. Markulin i Marinelli spremni su tek za epizodne uloge, Najev i Vuković bi mogli pomoći ali Bavčević ih drži 'na ledu' zbog nezalaganja na treningu.

Kao što Split ima niz pobjeda na svom parketu, tako i Cibona ima pobjednički niz u Ligi za prvaka. Jedno je sigurno, nekome će niz biti prekinut.

'Čeka nas derbi u Splitu, a nečiji niz će biti prekinut. Po zakonu velikih brojeva bio bi red da Splitov niz bude prekinut', kazao je strateg Cibone, a o utakmici je nešto rekao i Andrija Žižić

'Splićani su osigurali nastup u regionalnoj ligi pa će sigurno biti opušteniji. Njima pobjeda protiv Cibone sigurno puno znači tako da će gristi. No mi moramo dati sve od sebe ako želimo novu pobjedu.'