ČUDESNI J. R. SMITH

Je li ovo jedno od najboljih play-off zakucavanja ikad!?

04.05.2012 u 12:03

Bionic
Reading

U dvije odigrane utakmice NBA play-offa u četvrtak navečer među top 5 poteza na vrh se probio bek New York Knicksa J. R. Smith

U porazu svog kluba 70:87 atraktivni Smith – koji se Knicksima pridružio pred kraj sezone kada mu je u Kini istekao ugovor – ubacio je 12 koševa.

No njegovo zakucavanje na početku posljednje četvrtine, kada je pobjegao LeBronu Jamesu i silovito nakon piruete zakucao jednom rukom pored Dwyanea Wadea – jedno je od atraktivnijih u play-off povijesti.

Naime, treba naglasiti kako je Smith u trenutku kada je želio izbjeći blokade Wadea odlučio sakriti loptu i tzv. wind-mill zakucavanjem je izveo nešto što se rijetko viđa na utakmicama.

Neka se John Starks ne naljuti (njihova su zakucavanja ušla u legendu!), ali ovo što je izveo 198 cm visoki Smith je zaista teško ponoviti na jednoj play-off utakmici i to u trenucima kada su Knicksi pokušavali uloviti prednost Heata. No ipak treba biti iskren i reći kako je zakucavanje 196 cm visokog Starksa lijevom rukom preko Horacea Granta u play-offu 1993. bilo puno važnije (video na dnu).

Ovo je samo još jedan dokaz kako je Smith jedan od najatraktivnijih 'zakucavača' NBA lige.

null

 

Zakucavanje Starksa Bullsima