NBA DOIGRAVANJE

Oklahomi pripala nova drama protiv Dallasa

01.05.2012 u 11:56

Bionic
Reading

U tri odigrane utakmice NBA doigravanja Miami je po drugi puta pobijedio New York i tako već obavio pola posla. Oklahoma je još jedanput u dramatičnoj završnici slomila otpor aktualni prvaka Dallasa, dok je Indiana izjednačila protiv Orlanda

Raspoložena i ujednačena 'velika trojka' košarkaša Miamija zaslužna je za vodstvo Heata 2:0 u četvrtfinalu Istočne konferencije NBA lige. Indiana je poravnala na 1:1 protiv Orlanda, dok je Oklahoma još jednom tijesno dobila Dallas na Zapadu.

Wade je u pobjedi Miamia 104:94 bio najbolji s 25, potom slijedi Bosh s 21, te James s 19 koševa s tim da je posljednji imao i 9 asista, te 7 skokova u pobjedi Miamija koji uoči puta u Madison Square Garden, gdje se igraju sljedeće dvije utakmice, protiv New Yorka vodi 2:0. Za razliku od prve utakmice u kojoj je Miami sve riješio vodstvom od preko 30 koševa već na kraju treće četvrtine u drugoj je znatno bolje odigrao i prvi strijelac Knicksa Carmelo Anthony koji je ubacio 30 uz 9 skokova.

No niti to nije bilo dovoljno protiv raspoloženih domaćina, a svoju frustraciju zbog ovog poraza gostujući košarkaš Amar'e Stoudemire iskalio je udarcem po spremniku s aparatom za gašenje požara. Kao rezultat tog nepromišljenog poteza zadobio je posjekotinu na lijevoj šaci, a nedugo nakon tog incidenta putem svog Twitter profila ispričao se navijačima i suigračima.

'Strašno sam ljut sam na sebe pa se ovim putem ispričavam fanovima i momčadi. Idemo natrag u New York okrenuti seriju', poručio je Stoudemire.

Inače, New York je sada u nizu od 12 poraza u doigravanju što je najgora takva serija od Memphisove u razdoblju od 2004. do 2006. godine.

'Svaku utakmicu pokušavamo pronaći najboljeg šutera koji bi kaznio protivnika. Večeras smo se zajedničkim snagama borili i imali smo odličan protok lopte', kazao je LeBron James

Nakon prilično iznenađujućeg poraza u prvoj utakmici Indiana se pribrala i u drugoj nadvisila Orlando 93:78 uz po 18 koševa Westa, Hilla i Grangera dok je poen manje upisao George. Na tako raznovrsnu napadačku igru Magic nije imao odgovora. Pacersi za zaustavili goste na samo 34 posto šuta, a u srijedu u prvoj od dvije u Orlandu pokušat će nadoknaditi kiks iz prve domaće utakmice.

Nastavlja se neizvjesnost u dvobojima drugoplasirane momčadi Zapadne konferencije nakon prvog dijela sezone Oklahoma Citya i branitelja naslova prvaka Dallasa u četvrtfinalnoj seriji. Nakon što je Thunder prvi susret dobio košem Duranta u zadnjim sekundama još je jedna neizvjesna završnica pripala domaćem sastavu koji prije puta u dvoranu Mavericksa ima 2:0.

Ovaj puta su Durant i društvo dvoboj riješili preciznim izvođenjem slobodnih bacanja u završnici, a zadnji pokušaj Teksašana da ulove produžetak propustio je Jason Terry promašenom tricom 5 sekundi prije sirene.

'Da nam je ušlo par koševa više danas bi mi vodili 2:0 u seriji. To baš frustrira, no nemamo se namjeru predati niti ćemo im dozvoliti da se opuste. Morat će se jako dobro pomučiti ako nas žele izbaciti', kazao je Nowitzki

Kod domaćih je najučinkovitiji bio Russell Westbrook s 29 dok je Durant dodao 26 koševa uz 10 uhvaćenih lopti, a i drugu utakmicu u doigravanju prvo ime Dallasa bio je Dirk Nowitzki s 21 poenom.