IDU DO KRAJA

Mamić najavio otvorenu borbu za trofej u paklu Tel Aviva

Bionic
Reading

Sportski direktor Cedevite Matej Mamić – nekadašnji reprezentativac Hrvatske - i prije polufinalne utakmice je bio uvjeren kako je njegova momčad bolja od Partizana koji je posljednjih pet sezona dominirao ABA ligom

No jasno je kako Partizan – koji su posljednjih godina napustili mnogi sjajni igrači – više nije moćan kao prije.

Nakon velike pobjede u polufinalu ABA lige i plasmana u finale – gdje ih čeka Maccabi – Mamić je za tportal.hr rekao:

'U najavi utakmice smo rekli – a posebno sam ja to naglašavao - kako respektirao Partizan koji je u regiji u posljednje vrijeme najjača ekipa. Svih ovih godina imali su glavu i rep, no opet treba reći kako današnji Partizan nije jak kao onaj od prije nekoliko godina i tu smo vidjeli svoju šansu. Znali smo da imao bolji sastav u ovom trenutku.' Mamić, kao što himna Cedevite govori (Idemo do kraja!) vjeruje u pobjedu.

Finale - 30. travnja 2012.

Maccabi i Cedevita svoj finalni ogled za prvaka regionalne ABA lige igrat će u ponedjeljak s početkom u 20,15 sati

O finalu protiv Maccabija, u kojem Cedeviti gotovo svi strani novinari s kojima smo razgovarali ne daju ni promila šanse u paklenoj atmosferi Tel Aviva, Mamić je rekao:

'U svako natjecanje se ide do kraja i za pobjedu, no opet s druge strane treba respektirati više od 11 tisuća gledatelja u Nokia Areni. Zbog toga igrači moraju imati pravi pristup i onda će to biti jedna dobra utakmica i nadamo se pravi fajt. U današnje vrijeme u sportu ne pobjeđuje uvijek najjači na papiru.' Mamić se nada neizvjesnoj utakmici i pravoj košarkaškoj fešti u glavnom gradu Izraela.