NBA DOIGRAVANJE

LA Lakersi prvi polufinalisti Zapada

28.04.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Košarkaši LA Lakersa prvi su polufinalisti NBA doigravanja Zapadne konferencije. Oni su sa 4:1 izbacili Utah Jazz, a u polufinalu čekaju boljeg iz dvoboja Houstona i Portlanda

Pobjedom 107:96 protiv Utaha, košarkaši Los Angeles Lakersa okončali su prvu rundu doigravanja i sada bezbrižno čekaju rasplet dvoboja Houston Rocketsa i Portland Trail Blazersa. Ovom pobjedom Lakersi su potvrdili i najbolji učinak iz prvog dijela sezone, kada su bili najbolja momčad Zapada.

Nepotrebno je govoriti da je najbolji igrač domaćina i ovoga puta bio Kobe Bryant, koji je postigao 31 koš. Dobre je pomoćnike imao u Lamaru Odomu (ubacio 26 koševa) i Pau Gasolu (17 koševa).

Na korak do polufinala približili su se i košarkaši Denver Nuggetsa, koji su pobjedom 121:63 u gostima protiv New Orleans Hornetsa poveli sa 3:1. Gosti su već u prvoj četvrtini napravili plus 21 (36:15). Ipak, u drugoj četvrtini, Hornetsi su bili kudikamo bolji, pa je taj period okončan sa samo 25:24, odnosno jednim košem prednosti Nuggetsa.

Iako je rezultatska prednost bila neupitna, neizvjesnost je otklonjena u trećoj četvrtini koju su Nuggetsi dobili sa plus 16 (27.11).

Na Istoku se vodi mnogo izjednačenija bitka. Od četiri para, samo su Cavaliersi dominantni, a to su i potvrdili prolaskom u polufinale. U preostale tri utakmice trenutačni je omjer pobjeda i poraza 2-2. Do izjednačenja su u ponedjeljak stigli košarkaši iz Atlante, koji su slavili u gostima.

Košarkaši Atlanta Hawksa taj su uspjeh ostvarili protiv Miami Heata, a najzaslužniji za pobjedu 81:71 je Mike Bibby, koji je ubacio 15 koševa. Heat je predvodio Dwyane Wade sa 22 koša, ali ostali su mu sugirači podbacili.
NBA doigravanje:

Istočna konferencija

Miami Heat - Atlanta Hawks 71:81; Serija je izjednačena na 2-2

Zapadna konferencija

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 107:96; LA Lakersi dobili seriju 4:1
New Orleans Hornets - Denver Nuggets 63:121; Denver vodi 3:1 u seriji